zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Frigo ’s-Heerenberg MVO-gecertificeerd
Frigo ’s-Heerenberg MVO-gecertificeerd

Frigo ’s-Heerenberg MVO-gecertificeerd

  • Nederland
  • Frigo ’s-Heerenberg heeft het ‘MVO Prestatieladder-certificaat op niveau 3’ behaald. Volgens de organisatie hierachter, de Foundation Sustained Responsibility, betekent dit dat het MVO-managementsysteem van het vrieshuis vlakbij de Duitse grens nu gecertificeerd is. “Uit de certificatieprocedure bleek dat we al veel goed deden op het gebied van onder andere duurzaamheid, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden,” vertelt Manolito Gertsen, MVO-coördinator binnen Frigo ‘s-Heerenberg. “De winst van deze MVO-certificering is dat alles nu getoetst en vastgelegd is. We vermoedden het natuurlijk al, maar weten nu zeker dat we goed bezig zijn.”
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • margreetvanelderen@frigogroup.com

Koplopers

Geïnspireerd door de internationale MVO-richtlijn ISO 26000, voorziet de MVO Prestatieladder volgens de Foundation Sustained Responsibility ‘in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken’. Uit hetMVO-verslag 2015van Frigo ’s-Heerenberg blijkt dat de nadruk daarbij ligt op de thema’s ‘behoorlijk bestuur’, ‘arbeidsomstandigheden en volwaardig werk’, ‘mensenrechten’, ‘eerlijk zaken doen’, ‘consumenten aangelegenheden’’, ‘milieu, grondstoffen, energie, emissies’ en ‘betrokkenheid bij en ontwikkeling van de gemeenschap’.

Volgens Gertsen onderstreept de MVO-certificering onderstreept dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Frigo ’s-Heerenberg een groot stempel drukt op het management, het strategisch beleid de en de bedrijfsvoering. “We weten nu dat we als vrieshuis ook op MVO-gebied tot de koplopers behoren. En dat kunnen we nu ook aan onze klanten laten zien.”

Over de Frigo Group

De Frigo Group waar Frigo ’s-Heerenberg deel van uitmaakt is een full service logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in handling, opslag en transport van diepvriesproducten voor derden. Daarbij gaat het vooral om gekoelde en diepgevroren levensmiddelen, zoals patat frites, vis, vlees, groenten, fruit, ijs en brood. Behalve in ’s-Heerenberg, vlakbij de Duitse grens, is er ook een vrieshuis in Nieuw-Vennep, vlakbij Amsterdam. Beide vrieshuizen zijn goed voor 65.000 palletplaatsen (-18 tot -26 °Celsius) en een invriescapaciteit van 160 ton per dag. De transporttak binnen de Frigo Group, Frigo Group Logistics, is gevestigd in Geldermalsen en gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top