maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Frisse nieuwkomer in marktplaatslandschap
Frisse nieuwkomer in marktplaatslandschap

Frisse nieuwkomer in marktplaatslandschap

  • Nederland
  • In het inmiddels drukbevolkte landschap van vraag- en aanbodsites is een nieuwe speler aangetreden die verschilt van de al bestaande marktplaatsen. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua voordelen voor de gebruiker is www.IKZOEK.NU anders. Naast gratis advertenties plaatsen kan de gebruiker zijn advertenties door anderen laten promoten en er is de mogelijkheid om een aanbieder snel te bereiken via de chatmogelijkheid. Elkaar een beetje helpen – ook met behulp van sociale media - is de gedachte achter het platform. En er is nog meer in de maak.
  • Homepagina-IKZOEK.NU
  • Iktikhet.nl
  • http://www.iktikhet.nl
  • info@iktikhet.nl
  • Contactgegevens: Caroline Treffers CC-Webdesign, Heemskerk caroline@cc-webdesign.nl telefoon: 06-12362397 Joan Vaes Iktikhet.nl, Amstelveen info@iktikhet.nl telefoon: 06-2255 6186 Website IKZOEK.NU: http://www.ikzoek.nu

Wat is er anders?

Het doel van en idee achter IKZOEK.NU was van meet af aan duidelijk: een site die de gebruiker voordelen biedt, waar het leuk is om te komen, waar de mogelijkheid tot belonen bestaat, waar het veilig en vertrouwd winkelen is en waar je met de hulp van anderen iets kunt bereiken.

De uitstraling moest anders: rustig, fris, vriendelijk en sfeervol, zonder schreeuwerige reclames en zo eenvoudig mogelijk qua opzet. Daarnaast zou de gebruiker in staat moeten zijn om zijn eigen ‘winkeltje’ te beheren met daarin zijn eigen advertenties en eventueel die van anderen. Ook moesten combinatieadvertenties – waar zowel verkoop als ruil in één advertentie staan – mogelijk zijn.

Hulp van elkaar én sociale media: sneller resultaat

Sociale media zijn onontbeerlijk en daar heeft het platform dan ook mogelijkheden voor. Een nog groter bereik voor gebruikers en de kans op snel resultaat was een van de belangrijkste voorwaarden bij de opzet van IKZOEK.NU. De advertenties kunnen uiteraard gedeeld worden via alle sociale media en een bericht sturen aan (of het chatten met) een adverteerder is een belangrijke functie. Op een kaart is te zien waar andere interessante winkeltjes zich bevinden.

Onderdeel van het ‘elkaar een beetje helpen’ is het promoten van elkaars advertenties. Gebruikers hebben de mogelijkheid om advertenties van een ander in hun ‘etalage’ te plaatsen, al dan niet tegen een door die ander aangeboden vriendelijke geste (boekenbon, bloemetje etc.) als dank voor de hulp bij een eventuele verkoop.

 ‘Mooie en rustige site, de diverse onderdelen zijn eenvoudig te vinden en navigeren gaat makkelijk’.

 Uitbreiding voor dienstverleners

De eerste reacties na de lancering op 1 september jl. zijn zeer positief. De duidelijke beheeromgeving (met daarin eigen gegevens, alle advertenties, berichten, beoordelingen en favorieten) en de eenvoudige manier van advertenties plaatsen werken hier zeker aan mee en deze lijn zal ook voor de dienstverlenersversie worden doorgevoerd; het werken daaraan gaat binnenkort van start. Die versie zal een betaalde worden en ook al zijn de kosten nog niet bekend, ook daarvoor wil het team het ‘sociaal’ houden.

Wie en wat zit erachter?

Achter dit platform zit geen mediaconsortium maar ‘slechts’ een team van vijf personen dat sinds 2012 in de vrije uren aan dit platform werkt. Het idee voor de site ontstond destijds bij de toen werkloze Roland Lentze die vervolgens een aantal mensen benaderde om dit samen op te zetten in co-creatievorm: zonder betaling.
Rolands originele idee bestond uit veel functies en mogelijkheden en enthousiast ging de groep aan de slag. Na een aantal naams-, situatie- en teamwijzigingen bleef een klein team over dat begin 2014 een erg strakke planning hanteerde: op 1 september live.

Naast IKZOEK.NU heeft het team – dat verder bestaat uit Ingrid van der Heijden, Carmen Cardo Baas, Caroline Treffers en Joan Vaes – zijn eigen werkzaamheden, maar de voorbereidingen voor nieuwe functionaliteiten – die het sociale aspect van IKZOEK.NU nog meer zullen benadrukken – zijn in volle gang, net als die voor de dienstverlenersversie.

Over Iktikhet

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top