vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Fudura legt biogasleiding voor HEINEKEN-brouwerij Den Bosch
Fudura legt biogasleiding voor HEINEKEN-brouwerij Den Bosch

Fudura legt biogasleiding voor HEINEKEN-brouwerij Den Bosch

  • Nederland
  • Directeur HEINEKEN ’s-Hertogenbosch Pieter van der Meulen en directeur Fudura René Pruijssers hebben gisteren het contract ondertekend voor de aanleg en het beheer van een biogasleiding. Fudura gaat deze zomer de 2,2 kilometer lange biogasleiding plaatsen en daarna beheren. De leiding loopt via de waterzuivering van Aa en Maas via de bodem van Treurenburg naar de HEINEKEN-brouwerij. Via de leiding zal het eerste jaar drie miljoen m3 aan biogas worden getransporteerd, daarna jaarlijks zo’n 4,7 miljoen m3.
  • HEINEKEN
  • info@heinekennederland.nl

Met deze samenwerking zet HEINEKEN in ‘s-Hertogenbosch wederom een belangrijke stap in het behalen van de doelstelling om in 2020 klimaatneutraal te brouwen. Eerder tekende de brouwer al het contract met waterschap Aa en Maas voor de levering van biogas. Fudura heeft als ambitie om de energievoorziening in Nederland verder te verduurzamen. Door de exploitatie van deze biogasleiding wordt daarin weer een belangrijke stap gezet.

Het contract is ondertekend op de brouwerij aan de Rietveldenweg. Het biogas komt via de aangelegde leiding in het ketelhuis van de brouwerij binnen en wordt gebruikt voor de opwekking van stoom ten behoeve van het productieproces.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top