vrijdag, februari 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / FUJIFILM introduceert 24.2 Megapixel X-A3 Systeemcamera met 180° kantelbaar touchscreen voor Selfies
FUJIFILM introduceert 24.2 Megapixel X-A3 Systeemcamera met 180° kantelbaar touchscreen voor Selfies

FUJIFILM introduceert 24.2 Megapixel X-A3 Systeemcamera met 180° kantelbaar touchscreen voor Selfies

 • Nederland
 • FUJIFILM introduceert vandaag de FUJIFILM X-A3: de langverwachte opvolger van haar X-A2 systeemcamera. De FUJIFILM X-A3 is een ultralichte compacte systeemcamera die beschikt over een kantelbaar scherm dat zo ontworpen is dat deze uitermate geschikt is voor het maken van ‘selfies’. Deze optie zal met name jongere fotografen aanspreken.
 • FUJIFILM
 • fujifilm@pridepr.nl

Het kantelbare LCD touchscreen kan tot 180 graden gedraaid worden. Hierdoor kan de fotograaf zichzelf zien, maar houdt hij ook volledig zicht op het LCD-scherm zonder dat de camera daarbij in de weg zit.

Als het scherm wordt gekanteld, wordt de oogdetectie-autofocus geactiveerd. Daardoor wordt het maken van selfies nu nog eenvoudiger. Bovendien is de camera voorzien van de zogenoemde ‘portretoptimalisatie‘: een functie om huidtinten te optimaliseren.

De FUJIFILM X-A3 beschikt verder over een 24.2 Megapixel APS-C Sensor met een standaard ISO bereik van 200 tot 6400 (of 25600 ISO verhoogde gevoeligheid). De camera kan conform de CIPA standaard circa 410 opnames maken op één enkele acculading.

De FUJIFILM X-A3 wordt los verkocht, of in combinatie met het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief. In combinatie met dit objectief is de camera in staat om scherp te stellen op onderwerpen die zich op circa 7 centimeter afstand bevinden van het objectief. Daarmee is deze camera ook uitermate geschikt voor het maken van macro-opnamen.

De verwachting is dat de FUJIFILM X-A3 vanaf september 2016 beschikbaar is.

— EXTRA INFORMATIE —

Een nieuw ontwikkelde beeldsensor die recht doet aan 80 jaar ervaring op het gebied van kleurreproductie en portretopnames.
De FUJIFILM X-A3 bevat een nieuw ontwikkelde 24.2 Megapixel APS-C sensor met een nieuwe beeldprocessor. Hierdoor is de camera in staat foto’s te maken met  de uitstekende beeldkwaliteit die van een FUJIFILM camera mag worden verwacht.

In combinatie met het bijgeleverde FUJINON objectief worden zelfs de kleinste details en de meest subtiele kleurnuances keer op keer feilloos vastgelegd.

Met name op het gebied van huidtintreproductie onderscheidt de camera zich van de rest. Hierdoor is de X-A3 de beste keus voor het maken van portretfoto’s of andere foto’s met mensen als onderwerp. Om die reden zijn nu ook de filmsimulatiemodi PRO Neg.Hi en PRO Neg.Std toegevoegd. Daardoor komt het totaal aantal filmsimulaties op de FUJIFILM X-A3 uit op 11.

Een LCD scherm dat 180 graden kan kantelen voor uitstekend zicht bij het maken van zelfportretten.
Zelfs wanneer het LCD scherm 180 graden wordt gekanteld, zit de camera niet in de weg. Daardoor houdt de fotograaf 100% zicht op het LCD scherm. Dit is ideaal voor het maken van selfies en zelfportretten. De greep is zo ontworpen dat deze altijd prettig aanvoelt.

Bij het maken van een ‘selfie’ kan met de wijsvinger de verticaal gepositioneerde commandoschijf ingedrukt worden om scherp te stellen en af te drukken. Hierdoor wordt de kans dat de camera beweegt tijdens het maken van de foto aanzienlijk vermindert.

Door het LCD scherm omhoog te draaien en 180 graden te kantelen wordt ‘oogdetectie autofocus’ automatisch geactiveerd. Deze functionaliteit optimaliseert het scherp stellen op ogen.

De optie ‘portretoptimalisatie’ biedt de mogelijkheid om huidtinten in stappen van drie te optimaliseren. Hierdoor word de kwaliteit van selfies verbeterd.

Retro styling, fijnere structuur en touchscreen LCD scherm.
De FUJIFILM X-A3 is een moderne camera met retro look die een frisse en modieuze indruk maakt en daarmee een jongere generatie fotografen aanspreekt. De bovenkant van de camera bestaat uit een aluminium topplaat en knoppen. Het nieuw ontwikkelde kunstleer heeft een verbeterde structuur waardoor de camera verfijnder aanvoelt. De FUJIFILM X-A3 zal leverbaar zijn in zilver, bruin en roze.

Het LCD scherm achterop de camera is aanraakgevoelig. Bij aanraking van het scherm met vingers kan worden gekozen voor ‘Touch Autofocus’, ‘Touch Shoot’ en ‘Touch Zoom’.

De Touch Zoom-optie kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met een objectief met vast brandpuntsafstand, waarbij duim en wijsvinger combinatie gebruikt om in- en uit te zoomen, als ware het een zoomobjectief.

— PRODUCT SPECIFICATIES —

1. De buitengewone beeldkwaliteit en hoge resolutie worden mogelijk gemaakt door toepassing van een nieuwe 24.2 megapixelsensor en beeldprocessor, in combinatie met een hoogwaardig FUJINON objectief.

 • FUJIFILM’s kleurreproductietechniek reproduceert accurate en warme huidtinten, mooie blauwe luchten en het weelderig groen van gras en bladeren.
 • De FUJIFILM X-A3 beschikt over in totaal elf filmsimulaties. Geniet van kleurtonen die alleen FUJIFILM kan reproduceren, zoals de levensechte kleuren van PROVIA (Standaard), De levendige kleuren van VELVIA (vivid), de zachte tonen van ASTIA (soft) of kleuren die passen bij een reportage of beeldverhaal met CLASSIC CHROME. Monochrome en sepia-kleurtinten zijn ook beschikbaar.
 • De APS-C sensor levert een prachtig bokeh-effect voor portret- en macro opnames bij gebruik van korte scherpte/diepte.
 • Het normale ISO bereik loopt van ISO 200 tot ISO 6400. Door de gevoeligheid te vergroten kunnen ook opnames worden gemaakt met ISO 12800 en zelfs ISO 25600, wanneer hoge sluitertijden noodzakelijk zijn. De FUJIFILM X-A3 produceert heldere opnames met bijzonder weinig ruis, zelfs bij opnames met weinig licht, zoals avondopnames, en foto’s die zijn gemaakt binnenshuis waar hoge ISO waardes essentieel kunnen zijn.
 • De geavanceerde filters helpen bij het eenvoudige gebruik van creatieve effecten. Er zijn in totaal tien geavanceerde filters beschikbaar, inclusief de nieuwe Fisheye en Ster-filter naast de al bestaande effecten als Speelgoedcamera, Miniatuur, Dynamic Tone voor het creëren van HDR effecten, Pop Color voor speciale kleureffecten, Soft Focus, High Key, Low Key, en Partial Color.

2. Vijf mogelijkheden voor het creëren van ‘Zelf Portretten’.

 1. Het LCD-scherm achterop de camera kan 180 graden worden gekanteld, waardoor het zicht op het LCD-scherm niet geblokkeerd wordt door de camera en daarmee 100% zichtbaar blijft. Dit stelt je als fotograaf in staat om een betere en meer exacte compositie te maken.
 2. De greep van de camera is zo gevormd dat deze de gebruiker in staat stelt om zowel normaal te kunnen fotograferen als selfies te maken. De vorm van de greep is op basis van ergonomisch design, waarvoor FUJIFILM honderden jonge fotografen heeft laten testen.
 3. Bij het maken van een zelfportret kan er scherp gesteld en afgedrukt worden door de verticaal gepositioneerde commandoschijf in te drukken. Deze is zo geplaatst dat deze met de wijsvinger eenvoudig is in te drukken. Dat voorkomt dat de camera teveel beweegt tijdens het afdrukken.
 4. Het draaien van het kantelbare LCD scherm activeert automatisch oogdetectie-autofocus, zodat er automatisch wordt scherp gesteld op de ogen.
 5. Portret Optimalisatie biedt de mogelijkheid om de kleurtoon van de huidtinten in stappen van drie te verbeteren via het touchscreen. De mogelijkheid om huidtinten te optimaliseren, geeft een nieuwe dimensie aan portretfotografie.

3. Retro Ontwerp en geavanceerde mogelijkheden
De FUJIFILM X-A3 is uitgevoerd in een retro ontwerp, dat jongeren zeker zal aanspreken. Daardoor maakt de camera een frisse en modieuze indruk.

De bovenkant van de camera en knoppen zijn gemaakt van aluminium. Het vernieuwde kunstleer geeft de X-A3 een verfijnd gevoel.

Door gebruik te maken van twee commando draaiknoppen kun je eenvoudig met je duim het diafragma, de sluitertijd en belichtingsmogelijkheden aanpassen. Veel gebruikte functies zoals witbalans, continue opnamemogelijkheid en zelfontspanner kunnen worden toegewezen aan de beschikbare programmeerbare functietoetsen. Hierdoor is het niet noodzakelijk om voor deze wijzigingen het menu te raadplegen.

Het LCD scherm achterop de camera is nu voorzien van een touchscreen en biedt mogelijkheden voor ‘Touch AF’(focus op aanraakpunt), ‘Touch Shoot’ (maakt foto bij aanraking) en ‘Touch Zoom’, waarmee bij deze laatste mogelijkheid ingezoomd kan worden met duim en wijsvinger bij gebruik van een objectief met vast brandpuntsafstand.

4.  Langere accuduur geeft stroom tot ongeveer 410 opnames per oplaadbeurt
Door een energie-efficiënt ontwerp kunnen nu meer opnames per oplaadbeurt gemaakt worden. Met 410 opnames per laadbeurt behoort de X-A3 tot een van de meest efficiënte camera’s wat betreft batterijgebruik.

De camera kan ook rechtstreeks worden opgeladen met de bijgeleverde USB kabel door middel van een AC adapter, computer of externe powerbank.

5. Uniek korte werkafstand (vanaf ongeveer 7cm van het objectief) en superintelligente flitsmogelijkheden.
Wanneer de FUJIFILM X-A3 wordt gebruikt in combinatie met het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief, kan het te fotograferen onderwerp benaderd worden tot op wel 7 centimeter afstand. Daarmee is deze combinatie van camera en objectief heel geschikt voor het maken van macro opnamen en daardoor uniek in zijn soort.

De ingebouwde opklapflitser maakt gebruik van een super intelligent flitssysteem dat altijd zorg draagt voor de juiste hoeveelheid flitslicht afhankelijk van de gekozen scene.

Wanneer bijvoorbeeld een portretopname wordt gemaakt bij weinig licht, of wanneer er kleine onderwerpen of voedsel wordt gefotografeerd, past de flitser het te geven licht automatisch aan, waardoor overbelichting van de heldere delen in de foto zoveel mogelijk wordt voorkomen. Hierdoor worden de opnames gemaakt zoals het oog het ziet. Wanneer de opname wordt gemaakt met tegenlicht zorgt de flitser voor natuurlijke kleuren en helderheid, net als wanneer iemand wordt gefotografeerd onder helder zonlicht, dat normaal zorgt voor harde schaduwen in het gezicht.

6. Volledig HD 1080P video opnamemogelijkheid
Druk op de speciale video-opnameknop achterop de camera om eenvoudig een video-opname te starten in volledig HD (1080P/60fps, 50fps of 24fps).

De populaire filmsimulaties, die gebruikt kunnen worden bij het fotograferen, kunnen ook worden toegepast bij het maken van video-opnames. Dit geeft meer creatieve mogelijkheden. Bijvoorbeeld met een mooi bokeh-effect, dat mogelijk is als de camera (die gebruik maakt van een grote APS-C sensor) wordt gecombineerd met een objectief met groot diafragma.

Het 5-assige beeldstabilisatiesysteem, dat wordt toegepast in het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief zorgt voor een rustig beeld en voorkomt onscherpe opnames wanneer de camera wat wordt bewogen tijdens het maken van de (video)opname. Hierdoor kunnen ook video-opnames gemaakt worden terwijl met de camera wordt gelopen.

7.  Verbeterde Autofocus Mogelijkheden
De autofocusschakelaar voorop de camera biedt de mogelijkheid om snel te wisselen tussen het maken van ‘individuele opnames’ (AF-S), ‘continue opnames (AF-C) of ‘handmatige scherpstelling’ (MF).

 • Kies één van de 49 individuele autofocuspunten wanneer de camera wordt gebruikt in enkelvoudige AF-puntmodus. De FUJIFILM X-A3 is ook uitgerust met de Zone / Wijd autofocus-volgmogelijkheid waarbij een te fotograferen onderwerp gevolgd kan worden door de in totaal 77 autofocus punten. Dit stelt je in staat om altijd op het juiste moment af te drukken.
 • Andere nieuwe mogelijkheden voor autofocus zijn dat je de voorkeur kunt geven aan het maken van de foto (ontspanvoorkeur), of dat het te fotograferen onderwerp altijd scherp moet worden weergegeven (scherpstelvoorkeur). Daarnaast biedt de X-A3 ook de mogelijkheid voor ‘AF+MF’, waarbij een automatische scherpstelling kan worden bijgeregeld door middel van een handmatige scherpstelling.

8. Veelzijdige mogelijkheden voor het maken van opnames inclusief een elektronische sluiter met een maximum snelheid van 1/32000e seconde.

 • Door gebruik te maken van de ultrasnelle elektronische sluiter, kan er zelfs onder de meest heldere en zonnige omstandigheden gefotografeerd worden met een groot diafragma voor een korte scherpste/diepte en mooie bokeh zonder overbelichting. Daardoor kun je prachtige opnames maken van onderwerpen, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een ND-filter.
 • Vanwege de grote vraag is de FUJIFILM X-A3 nu ook voorzien van de mogelijkheid tot het maken van ‘panorama’ en ‘time lapse’ opnames.
 • Andere nieuwe functies zijn het koppelen van de lichtmeting aan het autofocusgebied en de mogelijkheid om gebruik te maken van de Adobe RGB kleurruimte. Tijdens handmatige scherpstelling kan er tevens gebruik worden gemaakt van ‘Focus Peaking’, waarbij de gebruiker de keuze heeft uit verschillende kleuren om de scherpte weer te geven.

9. Eenvoudig draadloos fotograferen vanaf smartphone of tablet

 • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de FUJIFILM Camera Remote App1 op smartphone of tablet, kunnen er eenvoudig foto’s gemaakt of ontvangen worden op externe devices. Een druk op de knop volstaat, want een wachtwoord of andere persoonlijke informatie is niet nodig. Het is ook mogelijk om foto’s en videos te bekijken en te selecteren en deze door te sturen naar een smartphone of tablet. De app geeft tevens de mogelijkheid om locatie informatie toe te voegen als de telefoon of tablet deze mogelijkheid ondersteunt. Zo is het mogelijk om precies te zien waar de foto is gemaakt.
 • De app biedt de mogelijkheid om de camera te bedienen vanaf een smartphone of tablet, door gebruik te maken van ‘remote shoot’. Zo kan bijvoorbeeld de sluitertijd, het diafragma of de ISO waarde aangepast worden en vervolgens een opname gemaakt worden zonder dat de camera binnen handbereik hoeft te zijn. Scherpstellen gaat eenvoudig door met de vinger op de smartphone of tablet het gewenste punt van scherpstelling te selecteren. Zo kan er op afstand eenvoudig een compositie en scherpstelling bepaald worden.
  Deze functie is vooral handig voor het maken van groepsfoto’s, straatfotografie, zelfportretten, landschap- en natuurfotografie. Uiteraard kunnen er met deze app niet alleen foto’s gemaakt worden met de camera, maar kunnen ook video opnames worden gestart en gestopt.
 • Foto’s gemaakt met de camera kunnen ook snel en eenvoudig direct worden geprint naar een Instax SHARE smartphone printer voor direct-klaar afdrukken.
 • De camera is Wifi2 gecertificeerd waardoor foto’s eenvoudig kunnen worden gebackupped naar een computer3

1 AndroidTM smartphones en tablets alswel iPhones en iPads.
2 Wi-Fi is een geregistreerd handelskenmerk van de Wi-Fi Alliance®
3 De gratis FUJIFILM PC AutoSave software dient vooraf geïnstalleerd te zijn op de computer van de gebruiker.

Prijs en beschikbaarheid

FUJIFILM X-A3 + FUJINON XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II
Adviesprijs: 649,- EUR
Beschikbaar: September 2016

###

Over FUJIFILM:
FUJIFILM vierde zijn 80ste verjaardag in 2014 en staat bekend als de grootste fotografie- en beeldvormingsonderneming ter wereld. FUJIFILM is tevens innoverend op gebied van geneeskunde, hoogwaardige materialen en vele andere high-tech ontwikkelingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top