vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / FUJIFILM introduceert de FUJINON XF23mmF2 R WR
FUJIFILM introduceert de FUJINON XF23mmF2 R WR

FUJIFILM introduceert de FUJINON XF23mmF2 R WR

 • Nederland
 • De ‘FUJINON XF23mmF2 R WR’ is FUJIFILM’s nieuwste toevoeging aan een reeks verwisselbare objectieven voor haar FUJIFILM X-Serie premium systeemcamera’s.
 • FUJIFILM
 • fujifilm@pridepr.nl

De FUJINON XF23mmF2 R WR, heeft met 23mm een brandpuntsafstand van 35mm (35mm kleinbeeld equivalent). Daarmee is dit objectief bijzonder veelzijdig inzetbaar en kan het worden gebruikt voor het fotograferen van zeer uiteenlopende onderwerpen. Door het maximale diafragma van F2.0, kan dit nieuwe 23mm objectief zelfs worden gebruikt onder minder goede lichtomstandigheden.

Het objectief beschikt bovendien over een snelle autofocusmotor, waardoor er razendsnel op ieder onderwerp kan worden scherpgesteld. Door het compacte en lichtgewicht ontwerp (het objectief weegt slechts 180 gram) is de FUJINON XF23mm F2 R WR  één groot plezier om mee te werken voor iedere fotograaf.

De FUJINON XF23mmF2 R WR is een groothoekobjectief dat in staat is om goede beeldkwaliteit te leveren met uitmuntende beeldresolutie. Zo worden zelfs de kleinste details en de meest subtiele kleurnuances feilloos vastgelegd. Hierdoor is dit objectief uitermate geschikt om te worden gebruikt in combinatie met de door FUJIFILM ontwikkelde X-Trans sensortechniek.

Het ontwerp van dit nieuwe objectief lijkt op dat van de reeds populaire FUJINON XF35mm F2 en biedt daardoor dezelfde flair en uitstraling. De FUJINON XF23mmF2 R WR creëert daardoor een perfecte balans tussen hoge beeldkwaliteit en een compacte afmeting.

Binnenin het objectief wordt gebruik gemaakt van een stille stappenmotor1 voor aansturing van de autofocus en beweging van de lensgroepen voor een optimale en snelle scherpstelling.

De metalen behuizing heeft een luxueuze uitstraling en biedt een duurzaam en robuust gevoel. Zowel de scherpstelring als de ring voor het bedienen van het diafragma zijn zo gemaakt dat deze optimaal bediend kunnen worden.

Het objectief is bruikbaar bij lage temperaturen tot maximaal -10 graden Celsius en is afgedicht tegen vocht en stof.

De FUJINON XF23mmF2 R WR bevat tien lenselementen in zes groepen en beschikt over twee asferische elementen. Er kan vanaf 22cm scherpgesteld worden, en het diafragma is voorzien van 9 afgeronde lamellen. Het objectief weegt slechts 180gram en heeft een filterdraad van 43mm. De verwachting is dat de FUJINON XF23mmF2 R WR eind september beschikbaar is.2

Een stappenmotor is een borstelloze synchrone elektromotor waarvan de hoekverdraaiing nauwkeurig te beheersen is.
2 Zwart model: Eind September 2016 / Zilver model: Januari 2017

— PRODUCTSPECIFICATIES —

1. Hoogwaardige beeldkwaliteit
Het objectief beschikt over 10 lenselementen in zes groepen en bevat twee asferische elementen. Door een optimale positionering van deze asferische elementen wordt een gegarandeerd vlak beeld gecreëerd dat van hoek tot hoek scherp is.
De asferische elementen zijn onderdeel van de groep lenzen waarmee scherp gesteld wordt, wat zorgt voor minimale afwijkingen in de scherpstelafstand.

2. Compact, lichtgewicht en een stijlvol ontwerp dat zorg draagt voor een perfecte bediening

 • Het objectief weegt slechts 180 gram
 • De behuizing is lijkt op het ontwerp van de populaire FUJINON F35mmF2 R WR en geeft daardoor een extra gevoel van kwaliteit en robuustheid.
 • Door zijn compacte en stijlvolle vormgeving is mechanische vignettering3 vrijwel volledig uitgesloten wanneer dit objectief wordt gebruikt in combinatie met een FUJIFILM X-Pro2 of X-Pro1 camera.
 • De diafragmaring en de ring voor autofocus bieden precies voldoende weerstand en ‘kliks’ voor prettig gebruik.

3 Doordat een gedeelte van de zonnekap of objectief zichtbaar is wanneer gebruik wordt gemaakt van de optische zoeker.

3. Snelle en stille autofocus

 • Het binnenste autofocus systeem4 maakt gebruik van een stappenmotor om de lichtgewicht lenselementen te bewegen voor een stille en snelle automatische scherpstelling.
 • Wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met het fase detectie autofocussysteem op de Fujifilm X-Pro2 of X-T2 kan het objectief scherp stellen op een onderwerp binnen 0.05 seconde5

4 Een AF systeem dat relatief kleine lenselementen kan bewegen in het midden of aan de achterzijde van de groep voor scherpstelling.
Gebruikmakend van een interne meetmethode die voldoet aan de standaarden zoals zijn vastgesteld door CIPA, waarbij het energiebeheer is ingesteld op het leveren van de hoogste prestatie.

4. Bruikbaar bij lage temperaturen met een stof- en weerbestendige afdichting

 • Het objectief is voorzien van rubberen ringen voor stofafdichting en om het objectief bestendig te maken tegen weersinvloeden. Het objectief is daardoor geschikt voor gebruik bij tot -10 graden Celsius wanneer deze wordt gemonteerd op de eveneens stof- en weerbestendige camera’s als de Fujifilm X-Pro2, X-T1 en X-T2. Daardoor kun je met een gerust hart fotograferen in lichte regen of een stoffige omgeving.

5. Optionele accessoires

 • Dit objectief kan worden gebruikt met de metalen geventileerde zonnekap ‘LH-XF35-2’, die ook compatible is met de XF35mmF2 R WR.
 • Tegelijk met de XF23mmF2 R WR wordt er ook een zilveren versie van de ‘LH-XF35-2’ zonnekap geïntroduceerd. Daardoor kunnen fotografen een bijpassende zonnekap kopen voor hun objectief.

Belangrijkste specificaties

Type FUJINON XF23mm F2 R WR Objectief
Constructie objectief 10 lenselementen in 6 groepen
(bevat 2 asferische lenselementen)
Brandpuntsafstand (en 35mm equivalent) F=23mm (35mm)
Grootste Diafragma F2.0
Kleinste Diafragma F16.0
Diafragma Aantal diafragmabladen
Stop grootte
9 (afgeronde bladen voor mooi bokeh)
in stappen van 1/3e EV (19 stappen)
Minimale focusafstand 22 cm ?∞
Maximale vergroting 0.13x
Afmeting Externe afmeting (Diameter x Lengte)
(Afstand vanaf camera lensmonding)
?Φ60mm x 51.9mm
Gewicht (ongeveer)
(exclusief lenskappen en zonnekap)
180 gram
Filtermaat Φ43mm
Bijgeleverde accessoires Lens kap FLCP-43
Lensdop (achterzijde) RLCP-001
Zonnekap
Schoonmaakdoekje

Prijs en beschikbaarheid

FUJINON XF23mmF2 R WR
Adviesprijs: 499,- EUR
Beschikbaar: Zwart model: Eind September 2016 / Zilver model: Januari 2017

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top