woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / G20-landen meer maatregelen om consumenten te helpen de hoogte van financiële beslissingen
G20-landen meer maatregelen om consumenten te helpen de hoogte van financiële beslissingen

G20-landen meer maatregelen om consumenten te helpen de hoogte van financiële beslissingen

  • Europa
  • 2013/05/09 - De financiële crisis heeft aangetoond dat veel mensen behoefte aan een beter inzicht in de financiële problemen te hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over zaken als sparen, beleggen, pensioenen en kredieten, volgens een rapport te worden voorgelegd G20-leiders in Sint-Petersburg deze week.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/g20-countries-step-up-action-to-help-consumers-make-informed-financial-decisions.htm

De studie, door de OESO en het Russische voorzitterschap van de G20, bewaakt de voortgang door de regeringen van de belangrijkste economieën van de wereld bij de uitvoering van nationale strategieën voor het verbeteren van financiële educatie.

Het rapport, “Bevorderen van nationale strategieën voor financiële educatie”, toont aan dat de financiële geletterdheid is over het algemeen laag bij de consument. Een recent onderzoek in Frankrijk bleek 8 op de 10 ondervraagden zich verloren voelen in relatie tot financiële investeringen. In Nederland is 72% van de respondenten wist niets over pensioenregelingen.

Het rapport stelt dat een algemeen slecht inzicht in de financiële problemen niet alleen van invloed kan een individu het welzijn, maar ook van invloed op de stabiliteit op lange termijn van de economie. Bezorgdheid over het probleem is gestegen in de nasleep van de financiële crisis ook vanwege de groeiende complexiteit van financiële producten, verbeterde toegang tot bancaire producten in opkomende markteconomieën en de inkrimping van de sociale uitkeringen in de ontwikkelde landen.

Van de 21 landen die in het rapport, negen zijn de uitvoering van een nationale strategie voor financiële educatie langs de lijnen van de principes ontwikkeld door de OESO en haar internationale netwerk voor financiële educatie. De beginselen zijn onderschreven door de G20-leiders in 2012. Nog eens zeven landen zijn vergevorderd in het ontwerp van een strategie.

Bijna alle nationale strategieën omvatten een programma voor financiële educatie op scholen, alsmede het creëren van interactieve websites voor het publiek. De strategieën worden doorgaans ondersteund door een mix van publieke en private middelen. Rusland, bijvoorbeeld, heeft uitgetrokken meer dan 100 miljoen US $ aan een 5-jaar financiële geletterdheid project.

De presentatie van het rapport met de Russische minister van Financiën Anton Siluanov in Sint-Petersburg, OESO-secretaris-generaal Angel Gurría zei: “Het draait allemaal om mensen. Onze burgers moeten worden in het centrum van de financiële hervormingen. De vorderingen van een toenemend aantal landen in de richting van een nationale strategie voor financiële educatie is bemoedigend. Maar we moeten onze inspanningen opvoeren om ervoor te zorgen dat mensen de nodige kennis van financiële zaken om weloverwogen beslissingen te nemen.” Lees heer Gurría toespraak.

De heer Siluanov zei: “Wij geloven dat deze publicatie is een belangrijke stap voorwaarts die ons kunnen helpen om betere financiële stabiliteit, inclusieve ontwikkeling en het individuele en het welzijn van huishoudens bereiken Wij prijzen de OESO voor dit werk en denken dat de G20 moet verder in te spelen. belangrijke rol om verder wereldwijd te streven financiële educatie.”

Het rapport voegt eraan toe dat de strategieën moeten worden aangepast aan de specifieke behoeften van landen. De actie in India, Indonesië en Mexico, bijvoorbeeld, is sterk gericht op het ondersteunen van financiële inclusie.

Voor meer informatie over de OESO-werkzaamheden voor de G20, bezoek: www.oecd.org/G20.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top