maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Galeriestad Heusden organiseert ”De Nachtwacht”
Galeriestad Heusden organiseert ”De Nachtwacht”

Galeriestad Heusden organiseert ”De Nachtwacht”

  • Nederland
  • Galeriestad Heusden organiseert ''De Nachtwacht'' in de historische setting van de vestingstad.
  • Stichting Galeriestad Heusden
  • http://www.galeriestadheusden.nl
  • info@galeriestadheusden.nl

De Nachtwacht heeft alles met kunst te maken. Vrijdagavond 23 augustus wordt een gezellige, kleurrijke maar ook onderhoudende mengelmoes van kunst, muziek en een etentje of drankje. 10 Galeries, 2 café’s en een brasserie, nemen deel aan de Nachtwacht, en zijn tot 1 uur ‘s nachts open. Het begint om 5 uur ‘s middags op de Vismarkt. Menig kunstenaar is persoonlijk in de galerie aanwezig voor een educatieve uitleg.

Op diverse locaties (galeries en horecagelegenheden) zorgen solisten, duo’s, trio’s en een kwartet voor de muzikale omlijsting.

Jazz, klassiek, tango, close harmony. Naar ieders smaak. Stadsgidsen begeleiden, op verzoek, de bezoekers langs de galeries onderwijl vertellend over de historie van Heusden en haar indrukwekkende gebouwen, steegjes en haven.

Programmaoverzicht

17.00 uur – 18.40 uur introductie & muziek op de Vismarkt. Welkom aan bezoekers en presentatie door Dick van der Maat van de muzikanten en verdere uitleg van het programma. Lokatie Visbank.

18.40 uur – 01.00 uur muziek in galeries & 3 horecagelegenheden.

Programma optredens muzikanten en tijdstippen op www.galeriestadheusden.nl.

Welkom aan bezoekers en presentatie door Dick van der Maat van de muzikanten en verdere uitleg van het programma. Lokatie Visbank.

Van 19.00 – 21.00 uur Actie “Beeldbank”.

Op de Visbank worden foto’s van bezoekers, individu, duo of groep, gemaakt in “nachtwacht” setting. De composities worden ingekaderd in een grote lijst à la De Nachtwacht, die op de Visbank wordt opgesteld. Fotografe José Bakker. Foto’s kunnen later bij haar besteld worden.

Brasserie Centraal toont haar creativiteit door een speciaal “Nachtwacht” menu te presenteren. Tijdens de avonduren worden de bezoekers, op verzoek, door stadsgidsen begeleid langs de galeries. Boekingen vinden plaats via het Heusdens Buro voor Toerisme. Heusden herbergt meer dan 10 galeries en is een thuishaven van menig bekend kunstenaar.

Recent hebben de galerie-eigenaren zich verenigd met de bedoeling het aspect cultuur en kunst in de vesting Heusden meer voor het voetlicht te brengen. Het streven is dat de Nachtwacht een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top