dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Gallopin wint 11de etappe in de Tour
Gallopin wint 11de etappe in de Tour

Gallopin wint 11de etappe in de Tour

  • Anderen
  • Tony Gallopin heeft op indrukwekkende wijze de elfde etappe van de Tour de France gewonnen. In de straten van Oyonnax wist hij uit de greep van een jagende groep te blijven. Nadat hij zondag de gele trui veroverde en die één dag mocht dragen, is dit alweer een droom die uitkomt voor de 26-jarige Fransman. Het is zijn eerste overwinning voor de ploeg, de tweede van Lotto Belisol deze Tour.
  • gallopin-wint-11de-etappe-in-de-tour_general_1405595131903982
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/462/gallopin-wint-11de-etappe-in-de-tour

Tony Gallopin: “De gele trui mogen dragen of een Touretappe winnen zijn twee andere gevoelens. Vooraleer ik de gele trui veroverde had ik dat manoeuvre al enkele dagen in mijn achterhoofd en was ik daar de hele rit mee bezig. De rit van vandaag had ik samen met mijn entourage verkend. Ik wist dus wat komen ging: dat er na de laatste officiële beklimming nog een knikje van ruim anderhalve kilometer volgde waar de weg zeer steil en smal was. En dat er nadien een afdaling volgde naar Oyonnax. De slotkilometers kende ik niet zo goed. Omdat ik een goed gevoel had en de vlucht binnen bereik werd gehouden door Cannondale en Orica GreenEdge besliste ik om me naar de volgwagen te laten afzakken en de laatste vijf kilometer te bestuderen.”

“Enkele honderden meters voor de top van dat laatste klimmetje zette ik aan en ging vervolgens vol risico naar beneden. Het gat achter mij was nooit groot. Toen de drie erbij kwamen bleef ik eerst twee kilometer in hun wiel om vervolgens te demarreren. Ik wist dat de anderen zouden aarzelen. Sagan omdat hij zich dan mogelijk zou opblazen voor de eindsprint en de anderen zouden hun kans verkijken om nadien nog zelf weg te springen. Naar het einde toe dacht ik niet meer na. Ik wilde zo snel mogelijk binnen zijn. Het was een waanzinnig gevoel.”

“Tot nu presteerde ik al heel goed in de etappes die ik vooraf had aangestipt. Ik werd vijfde in Sheffield en derde in Nancy. Zondag pakte ik de gele trui. We zitten op het goede spoor. Met de ploeg hadden we al een ritzege met André Greipel. We hebben al fantastisch werk geleverd als collectief. Jurgen Van den Broeck staat momenteel tiende en het doel de komende tien ritten is om hem zo hoog mogelijk in het klassement te laten eindigen. Het mooie aan deze ploeg is dat we resultaten behalen met verschillende mensen. De sfeer is super en we zullen op hetzelfde stramien verdergaan de komende dagen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top