dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / GamePoint ontwikkelt Facebook Bingo voor Oculus Rift
GamePoint ontwikkelt Facebook Bingo voor Oculus Rift

GamePoint ontwikkelt Facebook Bingo voor Oculus Rift

  • Nederland
  • Bedrijf achter Spelpunt eerste Nederlandse ontwikkelaar van Facebook game voor VR-bril
  • alpha_screenshot_vrbingo
  • GamePoint
  • www.gamepoint.com
  • tim@gamepoint.com
  • Den Haag, 26 Maart 2014 – MEDIACONTACT: Tim Hoefnagel Business Development GamePoint tim@gamepoint.com 070 – 3110 110
  • GamePointOculusRift26_03_2014

GamePoint, wereldwijd bekend als ontwikkelaar van multiplayer games op Facebook, maakt vandaag bekend dat het in de alfa-fase van de ontwikkeling van een versie van zijn Bingo game voor de Oculus Rift VR-bril is. GamePoint’s bingospel is volgens Bob Christof, Director of Game Development voor GamePoint, een uitstekende kandidaat voor Facebook’s nieuwe VR bril: “Bingo is per definitie een sociaal spel. De ervaring van de bingohal waar je met je vriendinnen kletst terwijl je de nummers wegkrast hebben we nu tot in extreem detail in virtual reality gecreëerd.”

GamePoint is, binnen Nederland, één van de weinige partijen die al geruime tijd een Oculus Rift ontwikkelaarskit heeft liggen. “Toen de Oculus Rift werd aangekondigd in 2012 hebben we direct een exemplaar besteld. Sindsdien hebben we non-stop aan ons bingospel gewerkt”, aldus Rik Haandrikman, Director of Business Development voor GamePoint. “We zitten nu in de luxepositie dat we een voorsprong op hebben kunnen bouwen op andere Facebook game-ontwikkelaars. Het was een gok en deze aankoop door Facebook betekent dat we straks een flink deel van ons huidige miljoenenpubliek op Facebook kunnen gaan overzetten naar het spelen van Bingo op Oculus Rift.”

De relatie tussen Facebook en het Nederlandse GamePoint is een hechte: Sinds de lancering van het eerste Facebook-spel van deze Haagse ontwikkelaar in 2010 heeft het een miljoenenpubliek op weten te bouwen, verspreid over tientallen landen. Het feit dat het, als één van de weinige partijen ter wereld, drie afgevaardigden naar Facebook’s besloten ontwikkelaars-conferentie F8 in San Francisco mag sturen spreekt daarbij boekdelen. “Achter gesloten deuren gingen de geruchten over een op handen zijnde deal al enkele weken.”, aldus een anoniem lid van GamePoint’s Business Development team. “We hebben een goede relatie met de jongens in Palo Alto en hoewel er nog niets op papier stond, kregen we begin deze maand al signalen dat onze gok op VR weleens heel goed uit zou kunnen pakken.”

Geïnteresseerden voor het testen van de nieuwe virtual reality Bingo van GamePoint kunnen zich aanmelden via het email adres vrbingo@spelpunt.nl

Over GAMEPOINT

Het Nederlandse GamePoint heeft een wereldwijd netwerk van spelletjes-sites waarop het zelf ontwikkelde multiplayer social games aanbiedt. Naast zijn eigen websites zijn GamePoint games te vinden op de websites van partners als Spil Games, AOL in de USA en Bild in Duitsland. Een serie aan Facebook applicaties met miljoenen maandelijkse gebruikers, iPad applicaties en spelversies op een breed scala aan nieuwe apparaten maakt de GamePoint-portfolio tot één van de sterkste in de Europese games industrie.

In Nederland is GamePoint al sinds 1998 actief met het spelletjesplatform Spelpunt.nl, waarop het games als Bingo, Woordtornado en Dobbelfeest aanbiedt voor een publiek dat grotendeels bestaat uit volwassenen. De toevoeging van geavanceerde chat- en sociale features maken dat GamePoint spellen uitblinken in interactie en retentie. De gemiddelde Nederlandse speler op Spelpunt brengt dan ook meer dan twee uur per dag door in een Spelpunt spel en blijft veelal vele jaren spelen.

Meer informatie kunt u vinden op www.gamepoint.net

Over GamePoint

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top