woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / GDF SUEZ kondigt eerste olieproductie aan vanuit het Amstelveld op het Nederlandse continentaal plat
GDF SUEZ kondigt eerste olieproductie aan vanuit het Amstelveld op het Nederlandse continentaal plat

GDF SUEZ kondigt eerste olieproductie aan vanuit het Amstelveld op het Nederlandse continentaal plat

  • Nederland
  • Eerste olieproductie vanuit het Amstelveld van start GDF SUEZ is van start gegaan met de productie uit het Amstel olieveld vanaf haar nieuwe Q13a-A productieplatform in de Noordzee voor de Nederlandse kust.
  • EBN B.V.
  • http://www.ebn.nl
  • ebn.mail@ebn.nl
  • http://www.ebn.nl/Paginas/default.aspx

Na de aankoop van een 50% belang in de Q13a offshore winningsvergunning in 2010 heeft GDF SUEZ E&P Nederland – de eerste producent van offshore gas in Nederland – het Amstel veld in minder dan 3 jaar in productie gebracht. Het bedrijf heeft begin 2011 een succesvolle evaluatieboring uitgevoerd, waarmee een economische hoeveelheid olie werd aangetoond.

Jean-Marie Dauger, Executive Vicepresident van GDF SUEZ, verantwoordelijk voor de Global Gas & LNG Business Line, zegt hierover: “Deze nieuwe olieproductie vanuit de Noordzee toont nogmaals aan dat GDF SUEZ de capaciteiten heeft om als operator het potentieel in zo’n verregaand ontwikkeld gebied maximaal te benutten en een complex en innovatief project op een verantwoordelijke en veilige manier uit te voeren gebruik makend van bestaande infrastructuur. Dit bevestigt de vaardigheden van ons technische team om projecten met een korte doorlooptijd binnen het budget en op tijd af te ronden.”

De ruwe olie wordt getransporteerd door een nieuwe 25 kilometer lange pijpleiding naar het bestaande P15 behandelingsplatform, ten noordwesten van het Q13a-A platform. De olie wordt hier behandeld, waarna deze door een bestaande pijpleiding verder wordt getransporteerd naar een raffinaderij in de Haven van Rotterdam. De verwachting is dat productie uit het Amstelveld een plateau van 15.000 vaten olie per dag zal bereiken, en het veld gedurende een periode van 10 jaar zal produceren.

Het Q13a-A olie productieplatform is het eerste platform van GDF SUEZ in Nederland dat olie produceert. Het platform wordt voorzien van hernieuwbare elektriciteit door een 14 kilometer lange onderzeese stroomkabel die is aangesloten op het elektriciteitsnet. Het platform is verankerd aan de zeebodem met behulp van zogenoemde zuigankers en heeft elektrisch aangedreven pompen in de productieputten op twee kilometer diepte.

GDF Suez is operator van het Amstelveld met een belang van 50%. Haar partners, EBN en TAQA, hebben respectievelijk een belang van 40% en 10%.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top