donderdag, augustus 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Geavanceerde economieën weer groeien, maar sommige opkomende economieën vertragen, zegt OESO
Geavanceerde economieën weer groeien, maar sommige opkomende economieën vertragen, zegt OESO

Geavanceerde economieën weer groeien, maar sommige opkomende economieën vertragen, zegt OESO

  • Europa
  • 2013/03/09 - Een gematigd herstel is aan de gang in de grote ontwikkelde economieën, volgens de meest recente van de OESO Interim Economic Assessment. De groei verloopt aan te moedigen prijzen in Noord-Amerika, Japan en het Verenigd Koninkrijk. De eurozone als geheel is uit de recessie, hoewel uitgang blijft zwak in een aantal landen.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/advanced-economies-growing-again-but-some-emerging-economies-slowing.htm
  • English

Groei is vertraagd in sommige van de grote opkomende economieën, echter. Een factor is een stijging van de wereldwijde obligatierendementen – veroorzaakt voor een deel door een verwachte afbouw van de Amerikaanse Federal Reserve kwantitatieve versoepeling – welke markt instabiliteit en kapitaalvlucht heeft aangewakkerd in een aantal grote opkomende economieën, zoals India en Indonesië.

Aangezien ze nu goed voor een groot deel van de wereldeconomie, de vertraging in de opkomende economieën wijst op trage korte termijn groei wereldwijd, ondanks de pick-up in de geavanceerde economieën.

Naar verwachting economische groei in de belangrijkste ontwikkelde economieën te blijven op een vergelijkbaar tempo in de tweede helft van 2013 als in het tweede kwartaal. In de drie grootste OESO-economieën, de VS, Japan en Duitsland, wordt de activiteit zal naar verwachting groeien met ongeveer 2 ½ procent op jaarbasis in het derde andfourth kwartalen. Frankrijk zal naar verwachting groeien met ongeveer 1 ½ procent op jaarbasis in de tweede helft van het jaar, terwijl in Italië de groei naar verwachting licht negatief blijven.

BBP-groei in China zal naar verwachting aantrekken tot ongeveer 8% van het laatste kwartaal, na een vertraging in de eerste helft van 2013. Zelfs een langzamer zou vertegenwoordigen dan de afgelopen jaren echter.

De presentatie van de Assessment in Parijs, OESO Deputy Chief Economist Jorgen Elmeskov zei: “De geleidelijke pick-up in momentum in de geavanceerde economieën is bemoedigend, maar een duurzaam herstel is nog niet stevig gevestigd. Grote risico’s blijven. Het eurogebied is nog steeds kwetsbaar voor hernieuwde financiële markten, banken en staatsschulden spanningen. Hoge schulden in sommige opkomende markten hebben hun kwetsbaarheid toegenomen tot financiële schokken. En een vernieuwing van brinksmanship dan fiscaal beleid in de VS kon vertrouwen verzwakken en leiden tot nieuwe afleveringen van de financiële onrust. ”

Hij voegde eraan toe: “Voortzetting van de steun voor de vraag is nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat herstel doorzet, en het blijft van groot belang dat deze worden aangevuld met structurele hervormingen om de groei te stimuleren, opnieuw in evenwicht brengen van de wereldeconomie en voorkomen dat een ratelend-up van de structurele werkloosheid.”

Aanpak van de hoge werkloosheid is cruciaal en moet een belangrijke focus van de overheid actie te zijn, aldus de OESO. De werkloosheidscijfers zijn ongeveer 12 procent in de eurozone en 7 ½ procent in de Verenigde Staten, ver boven het pre-crisis niveau, en om hoge tarieven te krijgen verschanst zelfs als een herstel doorzet voorkomen dat regeringen moeten effectieve training en activeringsbeleid, backed implementeren door ondersteuning van sterkere vraag. Hervorming van de belasting-en uitkeringsstelsels moeten werken aantrekkelijker te verbeteren terwijl doelgerichte maatregelen nodig zijn voor kwetsbare groepen, zoals werkloze jongeren buiten de opleiding en het onderwijs.

De tussentijdse economische Assessment zegt de overheidsfinanciën zijn de verbetering in de meeste geavanceerde economieën, met uitzondering van Japan, maar dat begrotingsconsolidatie beleid moet blijven. Een dergelijk beleid moeten beter worden ontworpen, echter, ter bescherming van de meest kwetsbaren in de samenleving, de publieke steun op te bouwen voor de nodige structurele hervormingen en om prioriteiten te besteden om te helpen mensen weer aan het werk. Voor verdere informatie, dient journalisten contact opnemen met het Media Bureau OESO ( news.contact@oecd.org ; +33 1 45 24 97 00)

Bekijk de video op de tussentijdse economische Assessment met plaatsvervangend secretaris-generaal en Chief Economist, Pier Carlo Padon, http://www.youtube.com/watch?v=l307MUZDSho
Voor meer informatie bezoek: www.oecd.org / eco / economicoutlook.htm

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top