maandag, januari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Geboorte tweeling, interview krant en meer nieuwtjes kunstenaar Anita Ammerlaan
Geboorte tweeling, interview krant en meer nieuwtjes kunstenaar Anita Ammerlaan

Geboorte tweeling, interview krant en meer nieuwtjes kunstenaar Anita Ammerlaan

  • Nederland
  • -De geboorte van onze tweeling -Interview in de BN de Stem -Expositie ‘EYE-CANDY 6’ bij ‘Atelier Expositieruimte Anita Ammerlaan’ -Nieuw werk -Nieuwe website
  • Screenshot-website-Anita
  • Beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • Professioneel beeldend kunstenaar Anita Ammerlaan heeft sinds september 2012 een 1150m2 groot pand als atelier en expositieruimte in gebruik in het centrum van het Brabantse Roosendaal. Samen met haar vriend Patrick Roelofs, die de exposities regelt en de contacten onderhoudt met de exposerende kunstenaars, runnen zij deze ruimte met heel veel passie en plezier. Anita gebruikt de ruimte voornamelijk als atelier om haar schilderijen te creëeren. Iedere 3 maanden is er weer een nieuwe en bijzondere expositie met kunstwerken van nieuwe en talentvolle gastkunstenaars bij ‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’. Veel bezoekers zijn van mening dat deze expositieruimte een grote 'culturele aanwinst' is voor Roosendaal en omstreken en zeker een bezoek waard. In de volksmond al ‘de Kunsthal van Roosendaal’ genoemd. Omdat Anita Ammerlaan ook elders haar werk exposeert, is het Atelier en Expositieruimte tijdens vernissages en andere kunstevenementen gesloten. In de rubriek ‘Agenda exporuimte’ op deze website kunt u bekijken op welke data de ruimte geopend is. De ruimte is van vrijdag tot en met zondag gratis te bezoeken tussen 12:00 en 17:00, indien u graag op een andere dag een bezoek wilt brengen aan de ruimte kunt u contact opnemen met Anita Ammerlaan of Patrick Roelofs om een afspraak te maken. Bezoekadres: Markt 39 in Roosendaal(nb). Een afspraak maken kan via: info@anitaammerlaan.com IN DIT PERSBERICHT:ROOSENDAAL –

Geboorte tweeling

Op 31 juli ben ik na een veel te korte zwangerschap van 27 weken en 1 dag bevallen van onze tweeling, Jimi & Marley.
Na drie maanden ziekenhuis zijn ze sinds 31 oktober bij papa & mama thuis en ze doen het gelukkig prima!
Door deze situatie heb ik meer dan 3 maanden niet geschildert, maar sinds half november heb ik mijn penselen weer opgepakt en ben ik weer heerlijk aan het schilderen!

Interview BN de Stem 6 december 2014

 ‘Snoepjes voor het oog’ in atelier aan de Markt

door Monique Meeuwisse-van Genk
………………………………………………………..

‘Roosendaal heeft nu zijn eigen Kunsthal’, schrijft iemand in het gastenboek van de atelier- en expositieruimte in het pand Markt 39. Voor de zesde keer houdt kunstenaarsechtpaar Anita Ammerlaan en Patrick Roelofs hier onder de naam Eye Candy vanaf morgen een grote tentoonstelling. Sinds 2012 heeft Ammerlaan dit pand vanwege leegstand in gebruik als atelier.

“Omdat de prachtig open ruimte met een oppervlak van bijna 1.200 vierkante meter enorm voor mij alleen erg groot is, vonden wij deze ruimte uitermate geschikt voor tentoonstellingen”, vertelt de kunstenares.
De naam Eye-Candy vindt zijn oorsprong in de miniatuurschilderijtjes die Ammerlaan maakt. “Aanvankelijk wilde ik deze miniatuurtjes maken als een soort memoryspel voor de Keukenhof. Dat idee bleef echter liggen, maar Patrick vond de geschilderde blokjes erg leuk. Hij noemde het spontaan snoepjes. Snoepjes voor het oog.”
In het gastenboek staan lovende kritieken over de verscheidenheid aan kunst tijdens eerdere exposities, maar ook over de ruimte zelf. Deze huist ineen vroeger bankgebouw van ABN Amro waar later andere zaken onderdak vonden. ‘Deze ruimte heeft een grote toegevoegde waarde voor de Roosendaalse cultuur’, is te lezen. En ‘Deze expositieruimte geeft Roosendaalse cultuur meer kleur en kunst’, met daarbij de oproep aan de gemeente dit initiatief te ondersteunen. Volgens Ammerlaan maakt de ligging op de Markt het atelier laagdremelig: “de toegang is gratis, mensen lopen makkelijk binnen. Met veertien kunstenaars is de diversiteit van Eye Candy 6 opnieuw groot. Dat is belangrijk, want met kunst is het zo dat je mond ervan openvalt of dat je het gewoon niks vindt.”
Uit het werk van de 38-jarige kunstenaar blijkt haar agrarische achtergrond, met liefde voor het melkveebedrijf van haar ouders. De Roosendaalse begon op haar 16e serieus te schilderen en volgde de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.”Het is voor mij een uitlaatklep. Ik hou van kleuren en het creëren van nieuwe beelden op doek.”
Naast de schilderkunst van Ammerlaan omvat de expo beelden uit hout en steen, keramiek, glaskunst en wandreliëfs. Boeiend is onder meer het werk van Turkse Serpil Kalak. Zij vertelt met ‘het huis van haar oma’ over haar jeugdherinneringen in Turkije. De daarbij horende levensechte wolf zal de bezoeker misschien even angst aanjagen…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
De tentoonstelling Eye Candy 6 loopt tot eind februari. Locatie: Markt 39, Roosendaal.

 EXPOSITIE ‘EYE-CANDY 6’

‘Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan’ presenteert vanaf vrijdag 5 december tot en met 28 februari weer een bijzondere expositie met prachtige houten beelden, beelden uit natuursteen, keramiek, foto’s, glaskunst, wandreliëfs en schilderijen in diverse stijlen.

Op deze bijzondere en 1150m2 grote locatie zullen maar liefst 14 talentvolle kunstenaars hun werk presenteren tijdens  expositie ‘EYE-CANDY 6’.
Deze expositie biedt een grote diversiteit, zodat er voor veel bezoekers werk aanwezig zal zijn wat hen zal aanspreken.
Deze expositie is gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal(nb).

De volgende kunstenaars zullen hun bijzondere kunstwerken presenteren in het centrum van Roosendaal; Herman van Loon, Mira de Koning, Marianne Bongers, Erlinde Ufkes Stephanus, Christ Goossens, Carmen Milhous Arendt, Jeroen Endeveld, Jacqueline Tijssen, Piet Gille, Anne Tolsma, Agda de Jong, Erik Loman, Serpil Kalak en Anita Ammerlaan.

Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan gebruikt deze expositieruimte tevens als haar atelier.
Zij is in 1999 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Tot 2011 schilderde zij vooral figuratief realistische portretten in olieverf van de koeien van het melkveebedrijf van haar ouders, sinds de zomer van 2011 maakt zij zeer kleurrijke schilderijen met veel kleurschakeringen, soms abstract en soms in combinatie met figuratief realisme.
Na een jaar geen koe geschilderd te hebben verschenen de koeien in de zomer van 2012, maar nu zeer kleurrijk, weer terug op de doeken van de kunstenaar.

Atelier Expositieruimte Anita Ammerlaan
Markt 39
Roosendaal(nb)

YOUTUBE-IMPRESSIE EXPOSITIE  ‘EYE-CANDY 6’ :

http://youtu.be/0JpyHjGWeRk

NIEUWE SCHILDERIJEN

‘BEESIE’
Achtergrond acrylverf en de koe in olieverf. Op hoogwaardig 3D-doek met aluminium spieraam van Artel, 120x120x4cm.

www.anitaammerlaan.com/kunstwerk/127846772_Beesie.html#.VKaQ8rs5C00 

‘Lightscape-Cow’
Acryl op linnen 3D-doek, 30x30x4cm.

www.anitaammerlaan.com/kunstwerk/141213342_Cow-09052014.01.html#.VKaRxLs5C00

‘TWEE-KOEIEN’

Achtergrond dikke acrylverf met veel fraaie kleurschakeringen en koeien in olieverf.
Aluminium spieraam Artel, 120x80x4cm.

www.anitaammerlaan.com/kunstwerk/164863342_twee-koeien.html#.VKaTCLs5C00

Meer informatie over kunstenaar Anita Ammerlaan, op haar nieuwe website: www.anitaammerlaan.com

 

geboortekaartje

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top