dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Geboren door te sterven
Geboren door te sterven

Geboren door te sterven

  • Nederland
  • Wat hebben Tom Manders (Dorus), Osho (Bhagwan) en Prins Bernhard met elkaar te maken? Wie was getuige van de laatste uitvoering van de doodstraf door ophanging in de beruchte Fremantle Prison in West-Australië?
  • geboren
  • Spirit on sound
  • www.lukavandendriesschen.com
  • info@lukavandendriesschen.com
  • PERSBERICHT

In zijn boek ‘Geboren door te Sterven’ vertelt de hoofdpersoon/schrijver  Luka van den Driesschen (1944) zijn zwerftocht over de wereld op zoek naar zijn ware Ik. Schijnbaar toevallig is hij daarbij getuige van enkele belangrijke historische gebeurtenissen. Zo begint het boek met de beklemmende naoorlogse sfeer in Nederland en de daarop volgende emigrantiegolf eind jaren 50 richting Australië, waar hij als 15 jarige jongen door zijn ouders wordt achtergelaten.

Zijn moeizame strijd om te overleven  in het Australië van de jaren 60 die eindigt in een echtscheiding en opname in een psychiatrische inrichting waar hij de virtuoze pianist David Helfgott (Oscar-bekroonde film ‘Shine”) ontmoet. Daarna keert hij terug naar Nederland en trouwt hij met een secretaresse van Prins Bernhard ten tijde van de Lockheed affaire eind jaren 70. In de jaren 80 sluit hij zich aan bij de Bhagwan-beweging en is hij aanwezig bij de dood van Osho. Door het hele verhaal heen volgt de lezer zijn zoektocht naar spirituele bewustwording en innerlijke groei, zijn carrière als zanger/entertainer en zijn talrijke toevallige en minder toevallige romances en liefdesaffaires.

Dit boek leest niet alleen als een film: het is een film! Contact info@lukavandendriesschen.com voor meer info en het maken van een documentery of film serie www.lukavandendriesschen.com. Spirit On Sound.com lanceert autobiografie “Geboren door te Sterven” van Luka van den Driesschen(1944). Na meer dan 10 jaar is eindelijk het langverwachte levensverhaal van zanger/artiest Luka van den Driesschen in boekvorm en als download verkrijgbaar. On Line en alle boek stores. Ook 13 liedjes op cd horen daar bij. Geschreven door hem zelf en Emile Koelink. In bijna 500 bladzijden wordt een uniek beeld geschetst van een gevoelig kind in zijn strijd om het bestaan en zijn zoektocht naar geluk.

Geboren in de hongerwinter van 1944 groeit hij op in het naoorlogse Amsterdam. Hij verhuist naar Bussum waar hij zijn idool Dorus (Tom Manders) ontmoet. Maar dan vertrekt hij met zijn ouders als 14-jarige jongen in 1959 naar Australie, waar hij al na een  jaar door zijn vader en moeder wordt achtergelaten. Compleet verlaten en overgeleverd aan het lot, maar met de sterke wil  om te leven en te overleven volgt dan een rollercoaster van toevallige ontmoetingen, heftige romances en noodlottige gebeurtenissen. Het spoor leidt ondermeer naar de Bhagwanbeweging van Osho in de V.S. en India, maar ook naar Paleis Soestdijk en de daklozenopvang in Amersfoort.

“Geboren door te Sterven” leest als een Ik-Jan Cremerachtig boek , maar geeft daarnaast een indringend inzicht in de deels bewuste, deels onbewuste keuzes die leiden tot spirituele bewustwording en  innerlijke groei. Het laat heel duidelijk de mogelijkheden, maar vooral ook de onmogelijkheden en tekortkomingen zien van de psychiatrie en psychotherapie. “ Als de zoektocht daar eindigt, zul je het niet vinden. Je zult verder moeten, Beyond Psychology“, aldus de schrijver. Een boek om een film of documenterie van te maken. Ook radio en TV  interviews zijn van harte welcome.

Luka van de Driesschen woont en werkt als spirtueel artiest sinds 2000 in Amersfoort en Nederland.Voor meer info: www.spiritonsound.com –www.lukavandendriesschen.com; info@lukavandendriesschen.com
WWW.GEBORENDOORTESTERVEN.NL
ISBN: 9789081705615

Over spiritonsound

Greetings and welcome to SPIRIT ON SOUND . Our VIDEO RADIO and CD program include New age music for relaxing, studying, yoga, creativity, healing, contemplation and romance. Many of our listeners enjoy our free online music and video clips while at work, reading, creating or during intimate and relaxing times. It's an inspired blend of Acoustic, Ambient, Celtic, Lounge, Sacred, World and Space idioms. Even a jingle . From The Heart, To Stir The Soul". Our mix is what we call insight "Music For A Peaceful Planet".SPIRIT ON SOUND SPIRIT ON SOUND is an "independent production and record company dedicated to the the utmost exploration of the human experience, pursuing truth through art and a higher consciousness on earth". BEYOND PSYCHOLOGY The website offers a RADIO STATION with streaming music,spiritual video clips,also upload video's Digital Art, several CD compilations available for download from iTunes,LEGAL DOWNLOAD etc... books and more. Luka van den Driesschen is an accomplished singer, songwriter poet and performer. His soulful mix of pop/new age music has broad appeal with its positive messages. His passion is to write songs that reflect his personal relationship with light and life’s struggles in a very real way. His warm edgy vocals are full of emotion and are complimented by the supporting band made up of talented and experienced musicians like Emile Koelink. PHD (Emile Koelink PHD ) has switched to the New Age-music, after a long carreer as a musican in several bands and recordings. For Healing. For Insight. For Enlightenment. For Comforting .For Satsang. For Concerts. For Seminars

Een Commentaar

  1. 11-12-2012 – EEN OPRECHTE EN EERLIJKE BIOGRAFIE
    Op zoek naar een nieuw boek, werd mijn aandacht vastgehouden door de titel. Dit maakte mij meteen nieuwsgierig. Het boek heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen, zowel de zeer vlotte schrijfstijl als de inhoud. Zelden heb ik zo’n oprechte en eerlijke biografie gelezen. Luka durft hierin zowel voor zijn talenten uit te komen als voor zijn zwakke kanten. Daarnaast is het onvoorstelbaar wat hij allemaal heeft meegemaakt, waardoor het boek ook weer leest als een avonturenroman. Je wordt heel erg in het verhaal getrokken, waardoor je de belevenissen zeer sterk en betrokken ervaart. Een prachtig boek als je je zo kwetsbaar erin durft op te stellen.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top