dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gebruiksvriendelijkheidsonderzoek bloeddrukmeters onder zwangere vrouwen
Gebruiksvriendelijkheidsonderzoek bloeddrukmeters onder zwangere vrouwen

Gebruiksvriendelijkheidsonderzoek bloeddrukmeters onder zwangere vrouwen

  • Nederland
  • Welke bloeddrukmeter is het meest gebruiksvriendelijk? Webwinkel Shopvoorgezondheid.nl vroeg een testpanel bestaande uit zwangere dames een oordeel te geven. Bloeddrukmeters worden over het algemeen goed gewaardeerd, maar er zijn ook duidelijke verbeterpunten.
  • foto4
  • Shopvoorgezondheid.nl
  • http://shopvoorgezondheid.nl
  • info@diversions.nl

Shopvoorgezondheid.nl heeft een onderzoek gehouden naar de gebruiksvriendelijkheid van bloeddrukmeters. In de meeste onderzoeken staat de betrouwbaarheid van bloeddrukmeters centraal of worden testen uitgevoerd onder 60plussers. Uniek in dit onderzoek is dat een gebruikerstest is gedaan onder een testpanel van zwangere dames. Belangrijk, omdat ook de jongere consument ook baat heeft bij het thuis opmeten van de bloeddruk. Het onderzoek van Shopvoorgezondheid.nl heeft geleid tot enkele concrete aandachtspunten voor de fabrikanten.

Test-elementen

Tijdens het onderzoek onder de zwangere dames is onder andere gekeken naar de werking van de bloeddrukmeters, de gebruiksaanwijzing en het manchet. Ook het aflezen en geheugen van de meter en het design kwamen aan bod in de test. De test is uitgevoerd voor 8 populaire bloeddrukmeters van verschillende merken, zowel voor de pols- als bovenarm. 

Pols-  versus bovenarmbloeddrukmeters

Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat de polsbloeddrukmeter als prettiger wordt ervaren in gebruiksgemak dan de bovenarmbloeddrukmeter. Het oppompen van de manchet van de polsbloeddrukmeter wordt fijner bevonden dan het oppompen van de bovenarmbloeddrukmeter. Hoe hard het manchet wordt opgepompt en eventuele scherpe randen van het manchet hadden hier een directe invloed op. Deze uitslag is vooral opvallend, omdat belangrijke gezondheidsorganisaties zoals de Hartstichting het gebruik van een polsbloeddrukmeter afraden gezien deze bij verkeerd gebruik een onjuiste meting kunnen vertonen.

Medisana HGV bloeddrukmeter als beste uit de test

De Medisana HGV sprekende polsbloeddrukmeter is als meest gebruiksvriendelijk uit de test gekomen. Het comfort van de manchet en de duidelijkheid van de gebruiksaanwijzing lijken de grootste invloed te hebben op de beoordeling van de bloeddrukmeters.

Alle resultaten van de gebruikerstest zijn terug te vinden op:
Shopvoorgezondheid.nl/bloeddrukmeters. Hier is ook een videoverslag van het onderzoek te vinden.

Over nieuwsbron

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top