zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / GEEF Café, BookSpecials en &Thijs winnaars Social impact Lab 2015
GEEF Café, BookSpecials en &Thijs winnaars Social impact Lab 2015

GEEF Café, BookSpecials en &Thijs winnaars Social impact Lab 2015

  • Nederland
  • GEEF Café, BookSpecials en &Thijs zijn de winnaars van Social Impact Lab 2015 van PwC, een challenge voor startende social enterprises in Nederland. Ruim 100 startende social enterprises hadden zich ingeschreven, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De drie winnende startups met een maatschappelijk doel komen in een intensief begeleidingstraject, mogen gebruikmaken van kantoorfaciliteiten van PwC en komen in aanmerking voor financiering tot 50.000 euro.
  • PricewaterhouseCoopers
  • http://www.pwc.nl
  • info@nl.pwc.com
  • http://www.pwc.nl/nl/persbericht/geef-cafe-bookspecials-en-thijs-winnaars-social-impact-lab-2015.jhtml

Om het sociaal ondernemerschap in ons land te versterken, helpt PwC startups met een maatschappelijk doel met het maken van de volgende stap en het vergroten van hun maatschappelijke impact. De Nederlandse social enterprise sector blijft maar groeien. “Alleen al het aantal inschrijvingen geeft aan dat Social Impact Lab voorziet in een behoefte. Steeds meer ondernemers begeven zich in deze groeiende sector en dat zien we op deze manier terug”, aldus Ad van Gils, lid Raad van Bestuur van PwC en juryvoorzitter.

  • &Thijs maakt de toegang tot jeugdhulp laagdrempeliger voor gezinnen. &Thijs speelt in op de stelselwijziging voor de jeugdzorg waardoor ouders steeds minder financiële steun krijgen en gemeenten een steeds groter beroep doen op de zelfredzaamheid van ouders.
  • BookSpecials is een platform voor reislustige rolstoelers die zich niet laten weerhouden door obstakels en belemmeringen. Op het platform delen inspirerende rolstoelers hun ervaringen, zodat iedereen mee kan profiteren van alles wat al is uitgezocht en gewoon simpel een reis kan boeken.
  • GEEF Café is een restaurantconcept waarbij de gast zelf bepaalt wat hij of zij betaalt of waar men vrijwilligerswerk kan doen in ruil voor een maaltijd.

PwC wil kennis en kunde inzetten om deze sector in Nederland op de kaart te zetten. Dat doet ze door social enterprises te begeleiden, masterclasses te organiseren voor social enterprises en onderzoek te doen naar de financieringsmogelijkheden. PwC is daarnaast een van de founding partners van Social Enterprise NL, een platform dat social enterprises verenigt en hun belangen behartigt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top