zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘Geen misbruik vrij verkeer werknemers in EU’
‘Geen misbruik vrij verkeer werknemers in EU’

‘Geen misbruik vrij verkeer werknemers in EU’

  • Europa
  • Het vrije verkeer van personen in de EU is een groot goed, maar misbruik ervan moet worden bestreden. Het vrije verkeer mag niet leiden tot oneerlijke concurrentie tussen bedrijven of werknemers. Dat staat in een verklaring waar de sociaaldemocratische ministers van Sociale Zaken van de EU-landen, onder wie Lodewijk Asscher, het donderdag eens zijn geworden.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjpmr98fv6zf/nieuws/geen_misbruik_vrij_verkeer_werknemers_in?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Volgens de verklaring is het vrije verkeer een fundamenteel recht en een pijler onder het succes van de Europese interne markt. Maar ,,het vrije verkeer moet wel hand in hand gaan met de gelijke behandeling van alle werknemers”.

Asscher strijdt al geruime tijd tegen schijnconstructies waarmee het mogelijk is buitenlandse personeel in te huren tegen veel lagere kosten dan Nederlandse werknemers. Binnenkort komt het kabinet met maatregelen om dergelijke schijnconstructies beter te kunnen tegengaan.

Asscher zei vorige week hoopvol te zijn dat de nieuwe Europese Commissie dat probleem voortvarender wil aanpakken dan haar voorganger. Asscher was toen in Brussel voor een kennismakingsgesprek met de nieuwe eurocommissaris van sociale zaken, de Belgische Marianne Thyssen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top