maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Geen renteverlaging ECB nodig’
‘Geen renteverlaging ECB nodig’

‘Geen renteverlaging ECB nodig’

  • Europa
  • De rente in de eurozone hoeft niet verder te worden verlaagd, aangezien er de laatste tijd een ,,stroom aan goed nieuws'' over de economie van het eurogebied naar buiten is gekomen. Dat zei bestuurder Ewald Nowotny van de Europese Centrale Bank (ECB) op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, Wyoming.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcf8mkpihut/nieuws/geen_renteverlaging_ecb_nodig?ctx=vhsjd8w6pdvc

,,Ik zie momenteel niet veel argumenten voor een renteverlaging”, aldus Nowotny, die ook president is van de Oostenrijkse centrale bank. Hij gaf aan dat er op de korte termijn ook geen verhoging van de rente valt te verwachten. ,,De meest recente ontwikkelingen hebben geen invloed op het beleid van de ECB”, aldus Nowotny. ECB-president Mario Draghi heeft gezegd de rente voor een langere periode op het historisch lage niveau van 0,5 procent te zullen houden.

Nowotny gaf aan dat het herstel in de eurozone nog zwak is, maar dat er wel degelijk sprake is van een opkrabbelende economie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top