zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Gemeente Aalborg wint eerste prijs in de 2016 City.People.Light-award
Gemeente Aalborg wint eerste prijs in de 2016 City.People.Light-award

Gemeente Aalborg wint eerste prijs in de 2016 City.People.Light-award

  • Nederland
  • De gemeente Aalborg, Denemarken, heeft de 14de City.People.Light-award gewonnen voor haar innovatieve stedelijke renovatieproject “House of Music Area”. Ook AF Lighting, de onderneming die het project ontwierp en uitvoerde, werd bekroond tijdens de ceremonie op 4 november 2016 in Seoul, Zuid-Korea. Het renovatieproject van het stadscentrum van Emmen werd bekroond met de derde prijs.
  • Philips
  • info@philips.nl

De “House of Music Area” maakt deel uit van een groter renovatieproject waarbij de waterkant van Aalborg werd omgevormd van een industriegebied naar een levendige universiteitsstad en een bruisend cultureel centrum. Het ontwerp omarmde het plaatselijke erfgoed van de locatie en maakte gebruik van analyses om het gebied aantrekkelijk en uitnodigend te maken voor inwoners, studenten en bezoekers van de stad. “In de nieuwe ruimte is verlichting verweven met het natuurlijke decor van de waterkant, wat zowel overdag als ‘s nachts een uniek landschap creëert. Het gebied is adaptief en dynamisch. Dat zorgt voor een perfecte omgeving, ongeacht het evenement, de tentoonstelling of het seizoen, aldus C.F. Møller, landschapsarchitect van het project.

 

De internationale City.People.Light-award werd in 2013 in het leven geroepen door Philips Lighting en LUCI, het internationale stedennetwerk voor stedelijke verlichting. In de loop van de jaren zijn meerdere steden bekroond voor hun duurzame stedelijke ontwikkelingsprojecten die licht gebruiken om de omgeving en de levens van burgers te verbeteren. “Verlichting is een cruciaal onderdeel van stadsontwikkeling en de aantrekkelijkheid van steden. Voor het 14deachtereenvolgende jaar van deze award ontvingen we meer dan 30 inzendingen. We hebben de belangstelling voor stadsverfraaiing zien groeien bij ontwerpers en steden. Dat geldt ook voor het belang dat zij hechten aan stedelijke verlichting als onderdeel van hun innovatieve stadsconcepten”, zegt Kim Moonsung, Country Leader bij Philips Lighting in Korea.

 

“De City.People.Light-award draagt ertoe bij dat steden binnen LUCI-verband en daarbuiten vooruitgang boeken in een beter gebruik van licht, en dat leidt tot een betere levenskwaliteit voor hun burgers”, zegt LUCI President Mary-Ann Schreurs, locoburgemeester en wethouder van Innovatie, design, cultuur en duurzaamheid van de gemeente Eindhoven.

 

Andere prijswinnaars van de award zijn Seoul (Zuid-Korea) en Emmen (Nederland)

 

Tweede prijs – Ontwerpproject voor de verlichting van het Gyeongui Line wandelpark, Seoul, Zuid-Korea

Sinds de spoorweg in 2005 ondergronds werd gebracht, was het gebied verwaarloosd en dat leidde tot hoge misdaadcijfers en verontreinigingsniveaus. Het ontwerpproject voor de verlichting van het Gyeongui Line wandelpark bracht nieuw leven in dit gebied door licht te gebruiken om een natuurlijke en comfortabele ruimte te scheppen voor de inwoners. De verlichting werd ontworpen om lichtvervuiling voor omwonenden ‘s nachts te minimaliseren en tegelijk overdag een veilig wandelpad te maken voor voorbijgangers. Het gebied is nu een populaire plek in de stad waarover meer dan 80% van de inwoners tevreden is.

 

Derde prijs – herontwikkeling stadscentrum Emmen, Emmen, Nederland

De herontwikkeling van het stadscentrum van Emmen begon in 2003 met een voorstel om de economische ontwikkeling te stimuleren, werkgelegenheid te scheppen en de internationale positie van Emmen te verstevigen. Sinds het project begon, is verlichting opgenomen in attracties door de hele stad die nadruk leggen op belangrijke markante locaties zoals het Marktplein en het Raadhuisplein. In het kader van dit project werd de Hondsrugweg, een van de drukste verkeerswegen in Emmen, herontwikkeld met kunstzinnige installaties afgewisseld met functionele verlichting om een unieke rijweg voor woon-werkverkeer te realiseren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top