woensdag, juni 26, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gemeente Eindhoven, UWV en Philips bieden werkzoekenden kansen op betaalde baan
Gemeente Eindhoven, UWV en Philips bieden werkzoekenden kansen op betaalde baan

Gemeente Eindhoven, UWV en Philips bieden werkzoekenden kansen op betaalde baan

  • Nederland
  • Gemeente Eindhoven, UWV en Philips hebben hun lopende samenwerking bij de re-integratie van werkzoekenden vastgelegd in een convenant. Doel is om werkzoekende kandidaten van gemeente of UWV via een betaalde werkervaringsplaats in het Philips Werkgelegenheidsplan op de reguliere arbeidsmarkt te plaatsen. Jaarlijks stelt Philips zo’n 75 betaalde werkervaringsplaatsen beschikbaar.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2015/20150625-Gemeente-Eindhoven-UWV-en-Philips-bieden-werkzoekenden-kansen-op-betaalde-baan.wpd#.VYv0gvntmko

Het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) bestaat al sinds 1983 en biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om betaalde werkervaring op te doen binnen Philips. Deelnemers krijgen een kennismakingsovereenkomst voor de duur van 1 jaar aangeboden, bij leerwerktrajecten is de overeenkomst maximaal twee jaar.

Gemeente Eindhoven, UWV en Philips erkennen het belang van samenwerking bij de re-integratie. Gezamenlijk zetten zij zich in om mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben via een ‘werken en leren’ concept kansrijker te maken op de arbeidsmarkt zodat de deelnemer in staat is een reguliere baan te verwerven.

De samenwerking met het WGP biedt gemeente Eindhoven en UWV de mogelijkheid om werkzoekenden stapsgewijs naar de reguliere arbeidsmarkt te leiden. UWV en gemeente kunnen investeren in de voortrajecten, extra begeleiding of scholing die noodzakelijk is om duurzame arbeidsinschakeling te realiseren. Daarnaast zullen gemeente en UWV investeren in de formatie die is belast met onder meer de werving en voorselectie van kandidaten en het aanbieden van voorlichtingbijeenkomsten. Uit het bestand van werkloos werkzoekenden worden kandidaten voorgedragen om in het WGP aan de slag te gaan. Werkzoekenden zonder startkwalificatie kunnen in het WGP een vakdiploma halen in bijvoorbeeld logistiek, mechatronica of procestechniek. Hiermee worden hun kansen op de arbeidsmarkt sterk vergroot.

De samenwerking is vastgelegd in een convenant met een looptijd tot eind 2016. Het convenant werd vanochtend ondertekend door:

  • Gemeente Eindhoven: Staf Depla, Wethouder van Economie, Werk en inkomen en Beroepsonderwijs;
  • UWV: Hans Marell, Regio manager Zuidoost Nederland;
  • Philips: Hans Dijkman, HR-directeur Benelux.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top