maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gemeente Leeuwarden initieert integraal gegevensplatform en samenwerking Split~Vision en Enable-U
Gemeente Leeuwarden initieert integraal gegevensplatform en samenwerking Split~Vision en Enable-U

Gemeente Leeuwarden initieert integraal gegevensplatform en samenwerking Split~Vision en Enable-U

  • Nederland
  • Gemeente Leeuwarden begon 21 januari dit jaar met het realiseren van haar ambitie, één integraal platform voor digitaal werken. Eén platform gebaseerd op Microsoft SharePoint, Lync én Project Server. De gemeente Leeuwarden, die tevens Shared Service Centrum is voor enkele omliggende gemeenten en de Waddeneilanden, gaat niet alleen de binnengemeentelijke gegevensstroom stroomlijnen maar die ook verbinden met haar buitenwereld. Zowel ketenpartners als de landelijke voorzieningen worden dit jaar aangesloten op het digitale platform. In 2016 wordt deze SinglePoint of Truth uitgebreid met backoffice applicaties.
  • SplitVision_logo_nw
  • Split~Vision
  • www.splitvision.nl
  • SplitVision@influx-pr.com
  • Eindhoven, 4 juni 2015 - Gemeente Leeuwarden begon 21 januari dit jaar met het realiseren van haar ambitie, één integraal platform voor digitaal werken. Eén platform gebaseerd op Microsoft SharePoint, Lync én Project Server. De gemeente Leeuwarden, die tevens Shared Service Centrum is voor enkele omliggende gemeenten en de Waddeneilanden, gaat niet alleen de binnengemeentelijke gegevensstroom stroomlijnen maar die ook verbinden met haar buitenwereld. Zowel ketenpartners als de landelijke voorzieningen worden dit jaar aangesloten op het digitale platform. In 2016 wordt deze SinglePoint of Truth uitgebreid met backoffice applicaties.

Deze doelstelling leidde op 21 mei tot de strategische samenwerking tussen Split~Vision en Enable-U. Beide bedrijven staan bekend om hun snelle implementatietijd en gaan samen met de gemeente Leeuwarden dit unieke platform configureren.

“Per juli/augustus dit jaar willen we klaar zijn, zodat de eerste 1.000 medewerkers digitaal kunnen”, aldus een enthousiaste Klaas van der Heijden, directeur Split~Vision over deze unieke samenwerking.

Om in de volle breedte te kunnen spreken van Governance onder architectuur en om te voorzien in een integraal platform is door de gemeente Leeuwarden samen met IT-eye een bijzonder transparante gegevensarchitectuur gerealiseerd. Hierdoor hebben Split~Vision en Enable-U elkaar als partners gevonden. Binnen die architectuur staat SinglePoint-for-All centraal, het digitale platform voor de gemeente Leeuwarden, waarin informatiebeveiliging ook is ingebed.

Christoffel Klimbie, Sales & Marketing Manager van Enable-U voegt hieraan toe: “Gemeenten en samenwerkingsverbanden willen hun systemen integreren en informatie uit landelijke voorzieningen slim gebruiken in hun processen. Wij gaan er samen met Split~Vision voor zorgen dat dit voor de gemeente Leeuwarden snel, goed en met minimaal projectrisico gaat gebeuren”.

Enable-U 2Orchestrate wordt als Service Broker (ESB) ingezet voor het implementatietraject van SinglePoint-for-All bij de gemeente Leeuwarden. “Het traject verloopt geheel volgens het projectplan en de implementatie gaat volgens planning”, aldus projectmanager Marloes Rutten van Split~Vision.

In de komende maanden worden de eerste zes koppelingen naar binnengemeentelijke en landelijke voorzieningen als generieke componenten geconfigureerd en opgeleverd. Geen complexe code maar standaard componenten die in de totale architectuur hergebruikt kunnen worden voor een of meerdere gemeenten binnen de samenwerking.

In 2016 worden de verschillende andere landelijke voorzieningen en digitale loketten toegevoegd evenals de eerste taakapplicaties.

Nadere informatie is te vinden op www.splitvision.nlwww.enable-u.nl of aan te vragen via info@splitvision.nl.

Over Split~Vision
Split~Vision is een Nederlandse adviesorganisatie en softwareontwikkelaar uit Eindhoven, gespecialiseerd in proces- en informatiemanagement. Daarbij ligt de focus op het kunnen aanbrengen van structuur in een organisatie. In de overgang naar volledige digitale klant- en zaakgerichte dienstverlening staan de verbindingen tussen ICT, bedrijfsvoering en informatie centraal. Met een grote klantenkring in de overheid heeft Split~Vision veel kennis van de bedrijfsvoering en ervaring in de integratie van informatie, processen en procedures in de overheid.
I-Controler is een door Split~Vision zelf ontwikkelde informatie- en procesmanagement en architectuurtool die inmiddels al door veel overheidsinstellingen met succes is geïmplementeerd.
Governance Controller is specifiek ontwikkeld voor het configureren, documenteren, synchroniseren en beheer van de volledige SharePoint omgevingen en vindt steeds vaker zijn weg naar de groeiende populatie van SharePoint gebruikers, die duidelijke grenzen aan de onbeheersbare groei en het moeizame beheer van de projectsites willen stellen.
SinglePoint-For-All, de all-in-one SharePoint oplossing, is hier recent aan toegevoegd. Deze oplossing is de derde tool in het productportfolio van Split~Vision en biedt een totaaloplossing voor de digitale informatiehuishouding van de SharePoint-omgeving.

Over Enable-U
Enable-U helpt organisaties services en informatie optimaal bruikbaar te maken in digitale waardeketens. Sinds de oprichting in 2006 heeft Enable-U al honderden organisaties “enabled”, zowel in de publieke als de zakelijke markt. Vanuit de missie om elke organisatie grip te geven op zijn digitale informatiestromen, levert de integratiespecialist software en diensten die dat op een veilige en toekomstbestendige manier realiseert. Klanten krijgen snel weer grip op en inzicht in onderlinge afhankelijkheden, lifecycle management van services, beveiliging van services en data, effectief management van SLA’s, applicatie performance management en de SOA architectuur. Vandaag veilig informatie uitwisselen én kansen creëren voor morgen, dat maakt Enable-U mogelijk.

Over influxpr

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top