zondag, januari 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Gemeente redt 5.400 jongeren van werkloosheid
Gemeente redt 5.400 jongeren van werkloosheid

Gemeente redt 5.400 jongeren van werkloosheid

  • Nederland
  • De gemeente is zeer zijn nopjes met het resultaat van zijn aanpak van de jeugdwerkloosheid. Dit jaar zijn er ruim 5.400 kansarme jongeren aan een baan geholpen (4320) of terug naar school (1080) gegaan.
  • http://www.at5.nl/
  • info@at5.nl

Dat is vijftig procent meer dan dan 2014 bereikt werd. In stadsdelen waar de jeugdwerkloosheid hoog is, zoals Nieuw-West en Zuidoost, gingen 2.300 jongeren terug naar school of aan het werk. De baantjes lopen uiteen van taxichauffeur tot doktersassistent en van fotograaf tot verkoopmedewerker van telecomartikelen.

De geboekte resultaten zorgen voor grote tevredenheid bij wethouder Arjan Vliegenthart: ‘We gaan in 2016 door met onze aanpak, met alle goedlopende projecten gaan we door. Dat is bijvoorbeeld de huis-aan-huisaanpak in Nieuw-West en Zuidoost. In die stadsdelen zoeken onze jongerenadviseurs de jongeren thuis op die niets doen. Komend jaar gaan we dat ook in de andere stadsdelen doen.’

De gemeente kan precies zien wie er niet naar school gaat of werkloos is en kan zo partners in de aanpak aansturen. ‘Dat deze werkt, is niet alleen te danken aan de inzet van de jongerenadviseurs. Maar ook aan de inzet van de stadsdelen, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen.’ Deze methode zal ook ingezet worden om de werkloosheid van jongeren tussen de 23 en 27 jaar aan te pakken.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top