maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘Gemeenten helpen EU-migranten te weinig’
‘Gemeenten helpen EU-migranten te weinig’

‘Gemeenten helpen EU-migranten te weinig’

  • Nederland
  • Van de Nederlandse gemeenten heeft 70 procent problemen met EU-migranten, arbeidsmigranten uit alle delen van de Europese Unie. Voor deze heel diverse groep bestaat amper beleid om ze te ondersteunen omdat de kennis ontbreekt. Dat is de conclusie van het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), dat een grote enquête onder gemeenten hield.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjtya3iq1ny1/nieuws/gemeenten_helpen_eu_migranten_te_weinig?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Het aantal EU-migranten is sinds de uitbreiding van de Europese Unie fors toegenomen. De gemeenten ervaren knelpunten op het gebied van huisvesting, de taal, criminaliteit, onderwijs en zorg. Zo zijn er te weinig woningen en is deze groep migranten niet verplicht de taal te leren. De knelpunten staan een succesvolle inburgering van de EU-migranten in de weg, aldus het KIS.

Op dit moment wonen er ruim 300.000 geregistreerde migranten uit Midden-, Oost- en Zuid-Europa in Nederland. Polen vormen de grootste groep, op afstand gevolgd door Italianen en Spanjaarden. Er is ook een aanzienlijk aantal niet-geregistreerde EU-migranten. Dat zouden er nog eens zo’n 300.000 zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top