woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Gemengd Dubbel – kunsttentoonstelling in Ellecom
Gemengd Dubbel – kunsttentoonstelling in Ellecom

Gemengd Dubbel – kunsttentoonstelling in Ellecom

  • Nederland
  • De kunstenaars Winston Huisman en Ralph Lambertz werkten op bijzondere wijze samen aan twee kunstwerken. Ze gebruikten elkaar als 'tool'. Verbale instructies in de discipline van de ander.
  • winston huisman, beeldend kunstenaar
  • www.salotto.com
  • winston@salotto.com

Onder auspicien van RIQQ, het cultuurbureau van de Gemeente Rheden opent a.s vrijdagavond 28 november om 19h30, een korte en krachtige

weekend-manifestatie met een tentoonstelling:

Gemengd Dubbel

10 kunstwerken door samenwerking van kunstenaars in duo’s ontstaan.

Naast een werk van iedere kunstenaar sec.

Beeldend kunstenaars Ralph Lambertz & Winston Huisman weken af van het concept om samen één werk te maken. Interessanter leek het hun om een aspect toe te voegen, met de vraag wat er gebeurt, wanneer je de ander slechts als gereedschap gebruikt:

verbale instructies zonder aanraking van het werk; de collega voert het uit … in zijn discipline. In het geval van Lambertz ruimtelijk in ijzer en kunsthars en bij Huisman op ’t doek.

U bent van harte welkom de tentoonstelling te bezoeken:geopend van za 29 t/m zo 30 november van 11 tot 18h00 

 

Voor overige informatie:

 RIQQ [0313] 41 56 03 info@riqq-rheden.nl

Ralph Lambertz [0313] 65 29 81

Winston Huisman [0575] 54 94 55       winston @salotto.com

detailswerkHUISMAN:LAMBERTZ-Wsite van de kunstenaars:  www.lambertz.nl     www.salotto.com

Over winston huisman

Specialisme: schilderkunst, tekeningen, ruimtelijk, installatie, conceptueel, fotografie, multimedia, design, manifestatie, Meer informatie of een afspraak voor het bekijken van mijn werk doet u via email of telefoon. U kunt ook een bericht achterlaten in het gastenboek van www.salotto.com, 

 De meer alledaagse zaken treft u aan op mijn weblog http://letripdewinston.blogspot.com. Ik werk ook in opdracht: 
neem gewoon geheel vrijblijvend contact met mij op Algemene informatie: Huisman (1952) doorliep de grafische school, H.B.S., de academie St. Joost in Breda voor film en fotografie en de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In de tweede helft van de jaren zeventig combineerde hij een baan als tekenleraar aan een middelbare school met een docentschap aan de Arnhemse Kunstacademie (docent schilderen). 
In de tachtiger jaren concentreerde hij zich op het laatste naast het schilderen. Sinds 1988 leeft hij van de verkoop van eigen kunstwerken en van het ontwerpen voor publiciteit en reclame.

Huisman werkt met model sinds 1978, naast zijn andere werk is dit een vaste discipline. Hij omschrijft het als een doorlopend onderzoek naar de oneindige hoedanigheden en verschijningsvormen van het menselijk lichaam. 'Ik wil gevoelig blijven voor de spanning, de kracht, de stilte, de agressie, voor schoonheid en sensualiteit, het niet tastbare en het onverwachte ', zegt Huisman. Over het algemeen ontstaan beelden die zich bewegen tussen figuratie en uiterste abstractie. Het zijn observaties en associaties die gestuurd worden door het model. 

Rond 1988 tekende zich een duidelijke andere richting aan, waarbij het idee meer centraal stond. In feite is dit conceptuelere werk het tegenovergestelde van het zeer expressieve en emotionele modelschilderen. Reeksen van soms honderden zich herhalende vormen, die onderzocht worden op hun minimale onderlinge verschillen. Daarnaast tijd - en locatie gebonden onderzoeken: projecten in multi-media en schilderkunstige ontdekkingstochten, steeds weer een nieuwe uitdaging; als het maar prikkelt en boeit. De beide werkwijzen hebben echter één zeer duidelijke oorsprong: een grote nieuwsgierigheid naar de kwaliteiten van enerzijds de grootst mogelijke verscheidenheid en anderzijds de kleinst mogelijke verschillen van zijn expressieve mogelijkheden. 
Natuurlijk is het schilderen een discipline die steeds weer opnieuw onderzocht moet worden. Niets staat vast en ieder uitgangspunt is wat Huisman betreft in orde, het zal zich wel bewijzen tijdens het werkproces. Wat goed is mag blijven.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top