zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / GeoSea sleept grote contracten voor offshore windenergie in de wacht in Duitsland en de UK
GeoSea sleept grote contracten voor offshore windenergie in de wacht in Duitsland en de UK

GeoSea sleept grote contracten voor offshore windenergie in de wacht in Duitsland en de UK

  • Europa
  • GeoSea, de waterbouwspecialist van DEME, heeft enkele grote contracten voor offshore windenergie binnengehaald.
  • DEME
  • http://www.deme.be
  • info@deme.be
  • http://www.deme.be/Press/press_item.asp?iID=336

GeoSea sloot een nieuw EPCI-contract voor het ontwerp, de levering en de installatie van de funderingen voor 15 windturbines evenals een contract voor de installatie van de turbines voor het offshore windpark Kentish Flats Extension van Vattenfall, één van de grootste operatoren van offshore windparken.

Kentish Flats Extension is een nieuw offshore windproject aan de kust van North Kent (VK) en is een uitbreiding van de bestaande Kentish Flats Wind Farm. GeoSea staat in voor het ontwerp, de levering en de installatie van15 funderingen voor windturbines en zet hiervoor één van zijn hefeilanden in. Onmiddellijk daarna installeert GeoSea de 15 windturbines. De werken starten in de lente van 2015.

Tal van aspecten maken dit project uniek, zoals de ondiepe wateren waarin gewerkt zal worden, de getijdenafhankelijkheid en het zeer vernieuwende funderingsontwerp.

De komende maanden zal GeoSea de logistieke supply chain in Kent betrekken om de inzet van de lokale bedrijven te maximaliseren. Hiertoe wordt, zal Vattenfall een lokaal leveranciersevent organiseren met actieve medewerking van GeoSea en andere belangrijke spelers.

Recent kende DONG Energy, ‘s werelds grootste operator van offshore windparken, een contract toe voor het vervoer en de installatie van funderingen voor de Gode Wind offshore windparken. Die windparken liggen in de ‘German Bight’, op 45 km van de kust. GeoSea was al betrokken bij de aanleg van de windparken Alpha Ventus en Borkum West, die in dezelfde regio liggen.

Het nieuwste contract omvat de installatie van de ‘monopile’-funderingen en het transport van die funderingen van bij de fabrikant naar de basis in Eemshaven. GeoSea’s zusterbedrijf Tideway staat in voor de erosiebescherming.

Het project start in de lente van 2015 met de installatie van 42 funderingen in Gode Wind 02, gevolgd door 55 funderingen in Gode Wind 01.

Innovatie, slimme engineering- en ontwerpmethodes en state-of-the-art vaartuigen benadrukken de toonaangevende positie van GeoSea op het vlak van geïntegreerde oplossingen voor offshore windenergie.

Samen zorgen deze nieuwe, bovengenoemde contracten ervoor dat GeoSea nog eens 200 miljoen euro aan zijn orderboek kan toevoegen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top