zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Gesprek over mensenrechten tussen Nederland-China hervat
Gesprek over mensenrechten tussen Nederland-China hervat

Gesprek over mensenrechten tussen Nederland-China hervat

  • Internationale
  • China en Nederland hebben de afgelopen week de mensenrechtenconsultaties hervat. Gisteren sprak mensenrechtenambassadeur Lionel Veer met vertegenwoordigers van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. De hervatting van de consultaties is een gevolg van afspraken hierover tijdens het bezoek van minister-president Rutte aan China in november.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/19/gesprek-over-mensenrechten-tussen-nederland-china-hervat.html

Lionel Veer: ‘Ik ben verheugd dat we de gesprekken met China hebben hervat na een onderbreking van 4 jaar. De uitwisseling van inzichten met China over mensenrechten is voor Nederland belangrijk. Mensenrechten zijn een prioriteit in het Nederlandse buitenlandbeleid. We hebben in onze gesprekken ook afspraken gemaakt over de toekomst. We zetten in op ‘consultaties’ met meer aandacht voor samenwerkingsmogelijkheden op mensenrechtenterrein. De gesprekken van deze week zijn een goede opmaat voor de toekomst’.

Beide landen onderstreepten de goede relaties en het belang om constructieve mensenrechtenconsultaties te voeren om het wederzijds begrip te vergroten. Er is gesproken over de positie van minderheden en van mensenrechtenverdedigers, over internetvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast heeft de mensenrechtenambassadeur aandacht gevraagd voor een aantal individuele gevallen die verband houden met deze onderwerpen.

De mensenrechtenambassadeur sprak tijdens zijn bezoek in Peking met vertegenwoordigers van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, met het United Front Work Department, State Administration of Religious Affairs, All China Federation for Trade Unions en de State Council Information Office. Ook spreekt Lionel Veer met academici, niet-gouvernementele organisaties en mensenrechtenverdedigers in Peking en Hongkong.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top