woensdag, oktober 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gezinsvakanties
Gezinsvakanties

Gezinsvakanties

  • Europa
  • Het maken van de keuze van de ski-vakantie met familie
  • Montagnettes
  • http://www.montagnettes.nl/
  • aver.melies@gmail.com

Er is niets mooiers dan de lach van een kind. Zo gaat het liedje. Och! Dat prachtige geluid dat zich verspreid door de lucht, dat in alle onschuld de wolken groet en de zon aanraakt zonder de dromen te verbranden! We vinden het zelfs leuk om er onderweg naar te luisteren. De subtiele tonen zijn voor iedereen hartverwarmend. Op het moment dat je dat geluid hoort, verdwijnt alle narigheid!

De meeste mensen zijn het ermee eens, dat het hebben van kinderen het grootste geluk op aarde is, maar vreemd genoeg worden deze kinderen steeds vaker weggejaagd uit de openbare ruimte. De stadsontwikkeling richt zich elk jaar steeds meer op volwassenen, met als gevolg dat de kleintjes worden verbannen naar steeds kleinere plekken waar ze zonder ouderlijk toezicht kunnen zijn. In Zweden heeft een eigenaar van een theehuis het debat geopend door aan kinderen de toegang te ontzeggen, met als excuus dat kinderen onhandelbaar zijn en de sfeer verpesten. Het is triest om te zeggen dat het tegenwoordig tot dit is verworden.

De vraag die we ons moeten stellen is dus: Bestaan er nog gemeenschappelijke plekken waar onze kleine druktemakers welkom zijn en waar wenkbrauwen niet geërgerd opgetrokken worden? Op het moment dat je een ouder wordt, wordt dit een legitieme vraag.

Gelukkig luidt het antwoord ‘ja’. Een ander antwoord zou ontstellend zijn geweest, want dat laat zien hoe wij onze gelijken behandelen. Segregatie op basis van leeftijd is iets wat we zouden moeten zien te voorkomen. Je hoeft alleen maar een rondje te maken binnen een verzorgingstehuis om je je daarvan te overtuigen. We kunnen haast zeggen dat ouders zich daartegen kunnen verzetten door hun kroost mee te nemen tijdens uitstapjes.

Het beste voorbeeld zijn de huisjes in skigebieden. Hoeveel hotels en appartementen houden geen rekening met kleine kinderen of hun verschillende behoeftes? Velen doen de moeite, denk bijvoorbeeld aan de kinderactiviteiten, maar deze verbloemen vaak maar net dat het etablissement vooral gericht is op volwassenen. Bij het kiezen van een vakantiebestemming, letten ouders die belang hechten aan het welzijn van hun kinderen, erop dat het hotel hen op dit gebied voorziet. Zo komt uw gezinsleven mogelijk beter tot bloei in een verblijf met een label “Familie Plus”… Dit gezegd hebbende, kunnen we wel stellen dat kinderen vaak heel welkom zijn, welk hotel u ook uitkiest. Dit zal u een goed gevoel geven!

Ook als het dagelijks leven voor gezinnen, groot of klein, een sleur blijkt te zijn, dan is een vakantie de perfecte uitweg!

Over emmaw

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top