dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gimv investeert 8,3 miljoen CHF in Zwitsers biotechbedrijf Covagen
Gimv investeert 8,3 miljoen CHF in Zwitsers biotechbedrijf Covagen

Gimv investeert 8,3 miljoen CHF in Zwitsers biotechbedrijf Covagen

  • Europa
  • Gimv kondigt vandaag een investering van 8,3 miljoen CHF aan in Covagen, een Zwitsers biotechbedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van ontstekingsziektes en kanker. Deze investering kadert in een initiële Serie B financieringsronde van 42 miljoen CHF met een optie om 14 miljoen CHF extra op te halen in een latere fase, hetgeen de totale ronde zou doen toenemen tot 56 miljoen CHF. Het gaat om één van de grootste private financieringsrondes voor een biotechbedrijf in preklinische fase in Europa.
  • GIMV
  • http://www.gimv.com
  • info@gimv.com
  • http://www.gimv.com/view/nl/397682-Nieuws.html?news=16355859

Covagen, opgericht in 2007 als een spin-off van ETH Zurich (Zwitserland), ontwikkelt via zijn gepatenteerde Fynomer®-technologie een platform van geneesmiddelen voor de behandeling van ontstekingsziektes en kanker. Covagens technologie focust zich op de ontwikkeling van bispecifieke FynomAbs, eiwitten die zich op meerdere plaatsen aan een antilichaam kunnen binden. Deze technologie resulteert in een aantal nieuwe functionaliteiten en een mechanisme dat effectiever is dan de huidige monoclonale antilichamen die op de markt zijn.

Deze financiering zal in eerste instantie worden aangewend voor de klinische ontwikkeling van Covagens belangrijkste product, FynomAb® COVA322, voor de behandeling van reumatoïde artritis, psoriatische artritis en andere ontstekingsziekten. Men verwacht dat dit product begin 2014 van start zal gaan met klinische studies Fase 2. Daarnaast zal deze financiering ook de verdere ontwikkeling van een aantal onderzoeksprogramma’s in de oncologie ondersteunen.

Karl Nägler, partner bij Gimv Health & Care: “Gimv heeft in de afgelopen jaren een sterke expertise en een uitgebreid netwerk opgebouwd in de biotechsector, zeker op het gebied van de volgende generatie biologische geneesmiddelen. Ons Health & Care team ziet een sterk marktpotentieel voor FynomAbs in diverse toepassingen. We verwachten dat de ontwikkeling zal gebeuren zowel binnen Covegens eigen pijplijn als door samenwerkingsverbanden met biotech en farmaceutische bedrijven.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top