maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Global Forum on Transparency Tax: Nieuwe rapporten beoordeling rechtsgebieden ‘informatie-uitwisseling’
Global Forum on Transparency Tax: Nieuwe rapporten beoordeling rechtsgebieden ‘informatie-uitwisseling’

Global Forum on Transparency Tax: Nieuwe rapporten beoordeling rechtsgebieden ‘informatie-uitwisseling’

  • Europa
  • Het Global Forum on Transparency and Exchange of Information voor fiscale doeleinden heeft peer review evaluatieverslagen van de belastingstelsels van 13 jurisdicties voor informatie-uitwisseling vrijgegeven. Later dit jaar, de meeste van deze beoordelingen zullen worden verwerkt in de ratings toegekend aan 50 rechtsgebieden, back-G20 en Wereldforum pogingen om fiscale samenwerking te versterken en uit te roeien grensoverschrijdende belastingontduiking.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/globalforumontaxtransparencynewreportsreviewjurisdictionsinformationexchange.htm

De nieuwe rapporten bestrijken de belangrijkste spelers in een verhuizing naar een grotere fiscale samenwerking. De 11 “Fase 2″ meldt beoordelen van de informatie-uitwisseling in de praktijk in Oostenrijk, Bermuda, Brazilië, Britse Maagdeneilanden, India, Luxemburg, Malta, Monaco, Qatar, San Marino en de Bahama’s. De twee “Fase 1″ rapporten bekijkt de wettelijke en regelgevende kader voor transparantie en uitwisseling van informatie in Israël en Litouwen. Alle rapporten beoordelen de rechtsgebieden ‘inzet voor de internationale standaard voor fiscale informatie-uitwisseling.

Tot op heden heeft het Global Forum 98 rechtsgebieden beoordeeld. De 50 jurisdicties worden toegewezen ratings in november zal een verdere 9 Fase 2 rapporten verwacht op dat moment moet worden vastgesteld. Elk rechtsgebied blijft score voor de afzonderlijke elementen van de internationale standaard en een algehele waardering te ontvangen – ‘compliant’, ‘grotendeels compliant’, ‘deels conform “of” niet-conform “.

Verheugd over de rapporten, de voorzitter van het Global Forum, Kosie Louw van de Zuid-Afrikaanse belastingdienst, zei: “Het Global Forum is druk uit te oefenen op alle rechtsgebieden aan de norm en effectief samen te werken in de fiscale informatie-uitwisseling te implementeren. De publicatie van de ratings later dit jaar zal een cruciaal moment voor al die inzetten voor de bestrijding van grensoverschrijdende belastingontduiking “zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top