maandag, augustus 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Goedkoop tanken in Duitsland nu nog makkelijker
Goedkoop tanken in Duitsland nu nog makkelijker

Goedkoop tanken in Duitsland nu nog makkelijker

  • Europa
  • Voor de Nederlandse consument die graag goedkoop tankt in Duitsland is het nog makkelijker geworden om de goedkoopste benzinepomp achter de grens te vinden. Vandaag is de Duitse overheid namelijk gestart met de centrale registratie en publicatie van actuele benzine- en dieselprijzen.
  • Goedkoper Duitsland
  • www.goedkoperduitsland.nl
  • info@goedkoperduitsland.nl

Met ingang van vandaag worden alle actuele benzineprijzen aan Duitse tankstations centraal geregistreerd en gepubliceerd. De Duitse regering wil de benzinemarkt transparanter maken en biedt de consument langs deze weg de mogelijkheid om het goedkoopste tankstation in de buurt op te zoeken. Bovendien wil het hiermee inzicht krijgen in eventuele, ongeoorloofde prijsafspraken tussen de grote brandstofleveranciers. Het Duitse Bundeskartellamt, een onderdeel van het Duitse Ministerie van Economische Zaken, heeft hiervoor de zogenaamde Markttransparenzstelle für Kraftstoffe (MTS-K) opgericht.

De MTS-K verzamelt de actuele benzine- en dieselprijzen van 13.100 van de 14.500 tankstations in Duitsland. Kleinere pomphouders kunnen een ontheffing aanvragen op de informatieplicht. De MTS-K publiceert de verzamelde prijzen niet zelf, maar geeft ze om de 5 minuten door aan verschillende benzineprijswebsites die zich hiervoor gekwalificeerd hebben. Deze sites publiceren tot 1 december 2013 het prijsoverzicht bij wijze van proef, dus er kunnen de komende weken nog wat kinderziektes optreden. Het verschil met de tot nu toe aangeboden prijsinformatie op tankwebsites is, dat het nu eindelijk om feitelijke en actuele prijzen gaat. Voorheen was de informatie gebaseerd op de medewerking van consumenten die de prijzen aan de websiteredacties doorgaven. Dit leverde onnauwkeurige prijsinformatie op.

Op dit moment bieden de volgende websites de prijsinformatie van de MTS-K aan:

www.clever-tanken.de hier is de nieuwe prijszoekfunctie voorlopig in een apart zoekscherm ondergebracht, namelijk “Neu: MTS-K Beta”

mehr-tanken.de

www.adac.de/tanken

tanken.t-online.de

www.spritpreismonitor.de

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer aanbieders van prijsinformatie bijkomen, want het Bundeskartellamt heeft in totaal zo’n 100 aanvragen tot toelating in behandeling genomen.

Over GoedkoperDuitsland

Omdat ik al meer dan 15 jaar in Duitsland woon, word ik door mijn Nederlandse familie en vrienden vaak gevraagd welke dingen je goed in Duitsland kunt kopen. Het antwoord daarop is in de loop der jaren steeds uitgebreider geworden. Inmiddels heb ik zo’n schat aan informatie verzameld, dat het mij een goed idee leek om dit via mijn website www.goedkoperduitsland.nl met zoveel mogelijk geïnteresseerden te delen.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top