zaterdag, september 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Wilt u een goochelaar inhuren?
Wilt u een goochelaar inhuren?

Wilt u een goochelaar inhuren?

  • Nederland
  • Wilt u een goochelaar inhuren? Via Goochelaar-vinden.nl kunt u een tafelgoochelaar, kindergoochelaar of illusionist boeken.
  • goochelaar-2
  • Goochelaar-vinden.nl
  • hendrikrommen@jbb-media.nl

Goochelen is de kunst om het onmogelijke, mogelijk te laten lijken en is al bijna net zo oud als de mensheid zelf. In de volksmond wordt iemand die trucs doet met grote kisten etcetera vaak een illusionist genoemd. Een goochelaar wordt vaak in verband gebracht met het wat kleinere werk. Ook bestaan er goochelwinkels, waar men trucs kan kopen. Iedereen kan in principe een truc kopen en vertonen, maar het blijft een kunst, dus het gaat er ook om hoe de truc vertoond wordt en de presentatie eromheen. Zo zijn er ook goochelclubs en zelfs Nederlandse kampioenschappen. Er gaat een hele wereld schuil achter deze vorm van entertainment. Ook zijn er verschillende categorieën te onderscheiden

Cartomagie:

Bij cartomagie draait alles om kaarten, zoals de naam al doet vermoeden. Kaarten zijn een van de meest gebruikte hulpmiddelen in het goochelen en er zijn talloze trucs mee bedacht. Tot op heden ten dage worden er nog steeds nieuwe technieken uitgevonden.

Micromagie

Verwant aan cartomagie is micromagie. Hierbij draait het om het kleine werk, waarbij de toeschouwer met de neus er bovenop staat. Deze verwante categorieën worden samen vaak tafelgoochelen genoemd. De tafelgoochelaar gaat hierbij langs tafeltjes en vertoont zijn kunsten voor een beperkt publiek, waarbij zij alles van dichtbij kunnen volgen.

Manipulatie

Een minder bekend vakgebied in de goochelkunst is manipulatie. De naam is afgeleid van het woord manipuleren. Dit levert misschien enige verwarring op, maar deze term kunt u in dit verband het beste terugbrengen naar het Latijnse woord manus (hand). Het gaat hierbij voornamelijk om het laten verschijnen en verdwijnen van voorwerpen in de hand.

Mentale magie

Mentale magie klinkt u misschien bekender in de oren. Bijna elke goochelaar doet hier wel iets mee. Denk hierbij aan het bewegen of laten zweven van voorwerpen. Ook het maken van voorspellingen, het raden of beïnvloeden van gedachten en hypnose vallen onder deze categorie.

Illusionisme

De meeste media aandacht gaat tegenwoordig nog steeds uit naar illusie. Waarschijnlijk heeft u ooit wel eens David Copperfield in het theater of op televisie gezien. David Copperfield wordt een illusionist genoemd en doet het grotere werk. De trucs worden in dat geval illusies genoemd. Voorbeelden hiervan zijn het verschijnen, verdwijnen en zweven van personen. Gelukkig wordt er tegenwoordig door de media ook steeds meer aandacht besteed aan de andere onderdelen van de magie.

Komisch goochelen

Een opkomend genre is het komisch goochelen, soms ook wel magic / magical cabaret genoemd. Veel uitleg is waarschijnlijk niet nodig, omdat de naam al voor zich spreekt. Humor is hierbij een belangrijke factor, al dan niet de belangrijkste factor. Van dit laatste is Tommy Cooper een goed voorbeeld, waar u wellicht van gehoord heeft.

Parlour magic

Een term waarvan u waarschijnlijk nog nooit heeft gehoord, is parlour magic. Close-up magic, waaronder cartomagie / micromagie / tafelgoochelen vallen, wordt getoond aan een relatief klein publiek. Illusionisme daarentegen wordt getoond aan erg veel toeschouwers. Qua grootte van het publiek zit parlour magic daar eigenlijk tussen en een professioneel toneel is geen vereiste. Doorgaans worden er geen grote, dure kisten gebruikt en is er meer contact en interactiviteit met de personen die naar de show komen kijken.

Goochelen voor kinderen

Tot slot kunnen we natuurlijk niet de jeugd vergeten en voor hen is er het goochelen voor kinderen. Zo iemand wordt vaak een kindergoochelaar genoemd. Deze benaming is lichtelijk verwarrend, omdat het hierbij niet gaat om kinderen die de goochelkunst beoefenen, maar om goochelaars die trucs vertonen voor kinderen. Omdat deze tak vaak om een andere benadering vraagt, is het een vak apart. Voor jongere kinderen wordt ook vaak een clown ingehuurd, die clownerie en eventueel ballonnen combineert met goochelen om zo een geschikt programma te kunnen presenteren voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Wilt u zelf een goochelaar inhuren voor bijvoorbeeld een feest, feestje, receptie, bruiloft, huwelijk, zakelijk evenement, kinderfeestje of kinderpartijtje dan wilt u natuurlijk wel op de kosten letten. Als u bijvoorbeeld een #goochelaar in Drenthe wilt boeken dan is het raadzaam om ook op zoek te gaan naar een goochelaar uit Drenthe of omstreken. Uiteraard kunt u ook op zoek gaan in andere provincies zoals Gelderland, Utrecht, Limburg, Friesland, Zeeland, Flevoland en ga zo maar door, maar wees er dan wel van bewust dat de reiskosten en reistijd direct of indirect aan u worden doorberekend. Uiteraard speelt de kwaliteit ook een belangrijke rol, dus het kan zo maar voorkomen dat u uiteindelijk iemand boekt uit Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Groningen, of bijvoorbeeld Zuid-Holland. Uiteindelijk betaalt u misschien iets extra’s, maar als u een zakelijk feest geeft, wilt u kwaliteit en professionaliteit en u wilt geen risico lopen. De meest geboekte goochelaars zijn de tafelgoochelaar, kindergoochelaar en illusionist. Houd er rekening mee dat de kosten voor het inhuren van een illusionist over het algemeen veel hoger liggen. Het huren van een kindergoochelaar of tafelgoochelaar is doorgaans goedkoper.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om een goochelaar in te huren via een artiestenbureau / boekingskantoor, maar u kunt begrijpen dat de prijs dan hoger is, omdat het bureau er ook aan moet verdienen.Ook hebben evenementenbureau’s meestal alleen de wat bekendere artiesten in hun bestand, terwijl er genoeg ander talent is. Via Goochelaar-vinden.nl is het mogelijk om Nederlandse goochelaars te boeken zonder tussenkomst van een derde partij. Hierdoor zullen de prijzen relatief goedkoper zijn en ook daar kunt u tafelgoochelaars, kindergoochelaars en illusionisten vinden. Heeft u binnenkort een (zakelijk) evenement of wat voor gelegenheid dan ook, neem dan eens een kijkje op deze website. Afhankelijk van de provincie waar u de goochelaar wilt huren, kunt de volgende links raadplegen:

Goochelaar Drenthe

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/drenthe

Goochelaar Flevoland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/flevoland

Goochelaar Friesland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/friesland

Goochelaar Gelderland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/gelderland

Goochelaar Groningen

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/groningen

Goochelaar Limburg

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/limburg

Goochelaar Noord-Brabant

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/noord-brabant

Goochelaar Noord-Holland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/noord-holland

Goochelaar Overijssel

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/overijssel

Goochelaar Utrecht

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/utrecht

Goochelaar Zeeland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/zeeland

Goochelaar Zuid-Holland

http://www.goochelaar-vinden.nl/goochelaar/zuid-holland

Over goochelaar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top