dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Gouden Tulp voor boek ‘Made in Europe’
Gouden Tulp voor boek ‘Made in Europe’

Gouden Tulp voor boek ‘Made in Europe’

  • Europa
  • De Gouden Tulp, de prijs voor het beste informatieve boek, gaat dit jaar naar 'Made in Europe - De kunst die ons continent bindt' van Pieter Steinz. De schrijver wint daarmee een sculptuur van Jeroen Henneman, maakte de stichting CPNB woensdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjspdr0nd1zt/nieuws/gouden_tulp_voor_boek_made_in_europe?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0

Voor zijn boek verdiepte Steinz zich in ,,de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur”, van de Poolse mazurka-dans tot de mythe over Dracula in Roemenië. ,,Made in Europe hoort in elke boekenkast”, stelt de jury. ,,Het is een prachtig vormgegeven culturele reisgids waarin Steinz in sprankelend proza een vrolijk stemmend beeld schetst van de kunst die het oude continent bindt.” Het non-fictieboek maakte vanwege inhoud, afbeeldingen en vormgeving de meeste indruk, luidt het oordeel. De auteur maakte het boek samen met ontwerper Sander Pinkse.

Steinz (1963) was ruim twintig jaar kunst- en boekenredacteur bij NRC Handelsblad en was sinds 2012 directeur van het Nederlands Letterenfonds. Vanwege de spierziekte ALS moest hij ruim een jaar later terugtreden. Voor de Boekenweek eerder dit jaar schreef hij het Boekenweekessay.

De Gouden Tulp wordt door een jury van boekverkopers en een journalist toegekend aan een non-fictie boek dat in het voorgaande jaar in het Nederlands is verschenen. De prijs werd in 2011 voor het eerst uitgereikt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top