woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Goudse kunstenaar wint prestigieuze Amerikaanse award
Goudse kunstenaar wint prestigieuze Amerikaanse award

Goudse kunstenaar wint prestigieuze Amerikaanse award

  • Nederland
  • De Goudse kunstenaar Roderick Lloyd is onderscheiden met een award in de Fine Art Competition in New York City. Zijn werk 'Speeding drop' heeft zoveel indruk gemaakt dat zijn innovatieve fotokunst door verschillende art galleries is genomineerd voor exposities.
  • Speeding drop
  • Lunenborg.com
  • www.rodericklloyd.com
  • rl@fotostudiolloyd.nl

Roderick Lloyd (60) begon in 2011 onder het motto More than a Photo met het digitaal omvormen van bestaande fotografie tot kunstobjecten. Zijn grote verbeeldingskracht is duidelijk in zijn werken terug te zien, onder meer door het lijnenspel en de prachtige kleurencombinaties. Lloyd eist dat zijn werken op bijzondere wijze worden weergegeven.

Zo heeft hij al veel materiaal laten opnemen in aluminium, epoxy of glas. Een recente ontwikkeling is het laten maken van glazen art plateaus, onder meer te gebruiken als blikvangers op eettafels, thuis of in restaurants.

Inmiddels valt zijn werk op in andere delen van de wereld, tot zelfs in de underground art scene van Kiev in de Oekraïne. Ook daar zijn galeries geïnteresseerd in zijn vernieuwende visie op fotografie en kunst.

Lloyd zoekt specifieke (natuur)objecten uit en reist daarvoor de wereld af. Deze schitterende foto’s vormen de basis van zijn kunst. Dan ontstaat ruimte voor zijn fantasie en diepte die door zijn hand op de computer tot leven komen. De stoere lijnen en frisse kleuren completeren deze nieuwe kunstvorm op het snijvlak van fotografie en computertechniek.

Het werk van Roderick Lloyd is opgenomen in het gezaghebbende kunstmagazine International Contemporary Masters. Ook maken zijn werken deel uit van presentaties in Moskou, St. Petersburg en Kiev.

Bekijk een aan aantal van zijn werken op www.rodericklloyd.com of facebook.com/rodericklloydgraphicart.

Voor meer informatie over en/of interviews met Roderick Lloyd kunt u bellen met 06 27 00 11 11 of mailen via rl@fotostudiolloyd.nl

Over Carl Lunenborg

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top