woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Grachtenfestival Amsterdam programmeert de Vrijdagavond in het Van Gogh Museum
Grachtenfestival Amsterdam programmeert de Vrijdagavond in het Van Gogh Museum

Grachtenfestival Amsterdam programmeert de Vrijdagavond in het Van Gogh Museum

  • Nederland
  • De wekelijkse Vrijdagavond in het Van Gogh Museum staat vrijdag 22 augustus in het teken van Grachtenfestival Amsterdam. Geen concertsetting, maar een smeltkroes van jong, kunstminnend publiek en de kans om Van Goghs meesterwerken in een heel andere sfeer te bekijken. Cellokwintet Ensemble FIVE geeft deze avond twee korte concerten van 20.15 tot 20.45 en van 21 tot 21.30 uur in de centrale hal van het museum.
  • Van Gogh Museum
  • http://www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=353752&lang=nl

Ensemble FIVE is een jong interdisciplinair ensemble uit Amsterdam bestaande uit 5 jonge cellisten, 10 componisten, een choreograaf en een scenograaf. Samen creëren ze een nieuwe beleving van hun instrument door componisten uit genres als pop, jazz, klassiek en filmmuziek nieuwe werken voor hen te laten schrijven. Daarnaast werken ze ook samen met choreografen en visuele artiesten aan een setting waarbij de luisteraar zelf beslist hoe dicht hij gaat zitten bij het kwintet. Ze willen daarmee een brug slaan tussen zowel klassiek geschoolde luisteraars als publiek dat juist niet gewend is naar klassieke muziek te luisteren, maar zich door het indringende geluid van vijf celli even in een andere wereld wanen.

Vrijdagavond verder…

Wie na de Vrijdagavond in het Van Gogh Museum nog meer inspiratie wil, kan terecht bij EYE Film Instituut Nederland voor de documentaire JAZZ ON A SUMMER’S DAY (1959), een verslag van het vierdaagse jazzfestival in Newport, Rhode Island in 1958. Met onder anderen een jonge Louis Armstrong, Dinah Washington, Thelonious Monk en Gerry Mulligan. Na afloop van de documentaire speelt de Dutch Concert Big Band op het terras voor EYE. Een bonte verzameling talentvolle jazzmusici afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam. Drummer en bandleider Kevin van der Elzen speelt samen met de jonge jazzvocaliste Sanne Huijbregts muziek geïnspireerd op de documentaire.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top