woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Gratis calculator maakt waarde van SEO tastbaar
Gratis calculator maakt waarde van SEO tastbaar

Gratis calculator maakt waarde van SEO tastbaar

  • Nederland
  • Een praktische rekentool van online marketingbureau Diversions helpt SEO koers snel te bepalen.
  • diversions300
  • Diversions
  • www.diversions.nl
  • gerbertatwork@gmail.com

diversions300

Voor iedere organisatie is goede vindbaarheid van de website van groot belang. Maar wat is effectiever: starten met een advertentiecampagne of investeren in Search Engine Optimization (SEO)? Een praktische rekentool van online marketingbureau Diversions helpt het snel om te bepalen.

William Burghout van Diversions vertelt: “In ons werk voor grote en kleine klanten komt 1 vraagstuk altijd terug: besteden we ons marketingbudget optimaal? Om beter inzicht te krijgen in toekomstig effect van je keuzes gebruiken we een aantal praktische rekentools. Veel klanten zijn daar zo enthousiast over, dat we nu hebben besloten een aantal van deze tools ook online beschikbaar te maken.”

De werking van de SEO calculator

De eerste rekentool die nu zonder kosten kan worden gebruikt is de SEO Waarde calculator. Wanneer het gaat over SEO, dan worden de onbetaalde zoekresultaten in zoekmachines (met name Google) bedoeld. Het is niet eenvoudig om te klimmen in de rankings. Het vraagt veel inspanning en enig geduld voordat de inspanningen zich uitbetalen. De calculator laat zien wat de opbrengst kan zijn.

“In de calculator maken we gebruik van onderzoeksdata verzameld op basis van bijna 7 miljoen zoekwoorden. Door deze data te analyseren, kunnen we laten zien hoeveel bezoekers het oplevert om van bijvoorbeeld positie 5 naar 3 te stijgen.” aldus Burghout. En die verschillen zijn groot: positie 1 levert anderhalf keer zoveel bezoekers als positie 3. Positie 3 levert 2 keer zoveel bezoekers als positie 5. Deze verschillen vertalen zich ook in conversie op je website.

Duurzame marketing

Als voordeel van SEO wordt genoemd dat het een duurzame vorm van marketing is. Resultaten die je vandaag boekt behouden hun waarde voor lange tijd. Dit terwijl bij adverteren de opbrengsten vrijwel direct stoppen wanneer je budget is verbruikt. “Zulke effecten zijn vaak moeilijk te voorspellen. De SEO calculator helpt ondernemers de kansen beter te herkennen.”

Over gerbertatwork

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top