woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Gratis online hulp bij psychische klachten
Gratis online hulp bij psychische klachten

Gratis online hulp bij psychische klachten

  • Nederland
  • Stichting mirro, een initiatief van onder andere Zilveren Kruis Achmea en vier GGZ-instellingen, lanceert vier websites over veel voorkomende psychische klachten.
  • Zilveren Kruis
  • http://www.zilverenkruis.nl
  • info@zilverenkruis.nl

 Zo kunt u online terecht voor informatie over burn-out, gameverslaving, rouwverwerking en gezond mantelzorgen.

De vraag naar psychische zorg is de laatste jaren explosief gestegen. Ongeveer een kwart van de mensen die de huisarts bezoekt, komt daar met psychische klachten. Het ontbreken van een uniforme werkwijze zorgt er echter voor dat patiënten niet altijd op de juiste plaats worden behandeld. Soms komen ze onnodig bij de duurdere, specialistische GGZ terecht.

Zelf herkennen van psychische klachten

Stichting mirro doet daar wat aan door te werken aan vaste afspraken over screening, behandeling en verwijzing. Ook helpt mirro mensen bij het zelfstandig herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten. Dat doen ze onder meer door websites te ontwikkelen met informatie, preventietips en zelfhulpmodules. Iedereen kan er gratis en anoniem terecht.

Vier websites beschikbaar

Wie behoefte heeft aan hulp kan al op vier websites terecht.

Gezondzorgen: Helpt mantelzorgers mentaal gezond te blijven. Rouwverwerking: Helpt mensen in een rouwproces. Game-check: Leert signalen van onverantwoord gamen te herkennen en aan te pakken. Burnout:  Deze site leert een burn-out voorkomen door signalen te herkennen en aan te pakken.

Gids voor mentale gezondheid

Achmea is mede-initatiefnemer van mirro, omdat we binnen de geestelijke gezondheidszorg willen bereiken dat onze verzekerden en werkgevers Achmea ervaren als de beste gids voor mentale gezondheid. Preventie is daarbij belangrijk. Daarvoor zijn websites een goed hulpmiddel.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top