donderdag, december 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Gratis Piano Recital Daan Boertien
Gratis Piano Recital Daan Boertien

Gratis Piano Recital Daan Boertien

  • Nederland
  • Op zondag 17 april om 16:00uur zal de pianovirtuoos Daan Boertien een recital geven in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda.
  • Foto Daan Boertien ZW
  • Stichting SacramentskerkBreda
  • www.sacramentskerkbreda.nl
  • cjmvanbeek@hotmail.com
  • Voor meer informatie kunt u ook bellen 06-22500796

Daan Boertien (24) begon als jongenssopraan bij het Sacramentskoor in Breda. In het kader van hun 90 jarig bestaan bezoekt hij graag de plek waar hij kennis heeft leren maken met veel muziek. Daan Boertien begon zijn studie op tienjarige leeftijd aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium bij Jelena Bazova. Vervolgens studeerde hij tussen 2010 en 2015 bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2013 zijn Bacheror- en in 2015 zijn Masterdiploma behaalde. Daan was in 2010 prijswinnaar van het Prinses Christinaconcours en ontving in 2011 tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship. In 2015 had Daan de eer de ’Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’ te mogen ontvangen die hem in staat stelt zijn studie voort te zetten bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland.

Daan trad op in verschillende gerenommeerde zalen, zoals het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. In 2014 was hij te horen op het hoofdpodium van de Uitmarkt in Amsterdam. Ook soleerde hij met verschillende orkesten.

Hij gaf concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Tunesië, Zwitserland en Canada. Verder trad Daan op in het Grachtenfestival in Amsterdam en het Harmos Festival in Porto, Portugal. Daan kreeg de mogelijkheid masterclasses te volgen bij o.a. Leslie Howard, Enrico Pace, Roger Vignoles, Julius Drake en Igor Roma.

Daan speelt een programma met muziek van Chopin, Brahms en Rachmaninov.

Toegang is gratis. Wel wordt uw gulle gave bij de collecte aan de deur op prijs gesteld.

Over Jasper van Beek

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top