vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Greenpeace-protest tijdens EU-top wegens Europees energiebeleid
Greenpeace-protest tijdens EU-top wegens Europees energiebeleid

Greenpeace-protest tijdens EU-top wegens Europees energiebeleid

  • Europa
  • Milieuorganisatie Greenpeace heeft vrijdag geprotesteerd tijdens de Europese top van regeringsleiders en staatshoofden. Met de actie wilde Greenpeace haar ongenoegen uiten over de energiepolitiek in de Europese Unie. Er moet nodig gekozen worden voor duurzame energie en niet alleen worden gerekend op aardgas en olie, vindt de organisatie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjkz9bvbivz8/nieuws/greenpeace_protest_tijdens_eu_top_wegens?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0&tab=0&tab=0

Activisten maakten zich vast aan het in aanbouw zijnde gebouw van EU-president Herman Van Rompuy en ontrolden een spandoek met daarop de afbeelding van een zwarte dienstauto van de Europese Unie die een afgrond inrijdt. De wielen van de wagen representeerden de energiereuzen RWE, Shell, E.ON en EDF.

,,Europa stevent af op een crash en onze politieke leiders zitten op de achterbank”, aldus Greenpeace in een persbericht. ,,Grote energiebedrijven, die er alle belang bij hebben om Europa verslaafd te houden aan olie, gas en steenkool, hebben de controle in handen.” Volgens de organisatie is hernieuwbare energie en efficiënt energiegebruik de sleutel tot verandering.

Ook op andere plaatsen in de zogenoemde Europese wijk waar alle Europese instellingen zetelen, hingen doeken. Volgens de organisatie deden 35 activisten uit zes landen mee aan de actie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top