woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / GreenPeak Technologies wint Deloitte Technology Fast50 met omzetgroei van 8.757 procent
GreenPeak Technologies wint Deloitte Technology Fast50 met omzetgroei van 8.757 procent

GreenPeak Technologies wint Deloitte Technology Fast50 met omzetgroei van 8.757 procent

  • Nederland
  • Sendcloud is Rising Star 2014 GreenPeak Technologies is winnaar van de Deloitte Technology Fast50 2014. Het bedrijf, gevestigd in Utrecht, staat bovenaan de ranking van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Over de afgelopen vijf jaar realiseerde GreenPeak Technologies een omzetgroei van 8.757 procent. De Rising Star Award werd gewonnen door Sendcloud.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/Over%20Deloitte/articles/greenpeak-technologies-wint-deloitte-technology-fast50-omzetgroei-8757-procent.html

Vanavond vonden het Deloitte Rising Star Event en de Technology Fast50 Award Ceremony plaats in De Fabrique in Utrecht. Hier kwamen de vijftig genomineerde technologiebedrijven bijeen tijdens een galadiner waar ze hoorden welke plek ze in de ranking hebben bemachtigd. GreenPeak Technologies behaalde de eerste plaats en is het snelst groeiende technologiebedrijf in Nederland. XebiaLabs Group en Improve Digital eindigden op de tweede en derde plaats met groeipercentages van respectievelijk 8.609 procent en 5.466 procent.

GreenPeak Technologies ontwikkelt energiezuinige microprocessors die datacommunicatie versturen voor ‘smart home’ applicaties. Paul de Wit, CFO van GreenPeak Technologies zegt: “Wij zijn super trots dat wij deze award gewonnen hebben en zien dit als een bevestiging dat wij op de goede weg zitten. Dit is een hele mooie waardering voor de zeventig medewerkers die hier keihard voor werken en dit product tot een wereldwijd succes maken.”

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast50: “Het programma bestaat dit jaar vijftien jaar en heeft al veel mooie winnaars opgebracht zoals TomTom, Albumprinter, Eurofiber en Coolblue. GreenPeak Technologies treedt hiermee in hun voetsporen en ik verwacht dat we in de toekomst veel van hen gaan horen.” Binnen de Technology Fast50-genomineerden is nog een bedrijf in de prijzen gevallen. Zo won Conclusion FIT vanavond de Most Sustainable Grower Award: een award voor het bedrijf dat het langst aaneengesloten en met gemiddeld de hoogste notering in de ranking staat. Deze multidisciplinaire zakelijke dienstverlener op het gebied van IT- en organisatievraagstukken staat sinds vijf jaar in de ranking.

Sendcloud Rising Star

De bedrijven jonger dan vijf jaar streden in de middag door middel van elevator pitches om de Rising Star Award en de Most Disruptive Innovator Award. Hierbij streden tien genomineerde bedrijven om de titel ‘Rising Star 2014’. Sendcloud werd door een onafhankelijke jury, voorgezeten door Roel de Hoop van Prime Ventures, uitgeroepen tot ‘Rising Star 2014’. De jury lette wat betreft de ondernemersplannen van de tien genomineerden op een aantal punten, waaronder schaalbaarheid, innovatiekracht en de omzetpotentie.

Op al deze punten sprong Sendcloud eruit. “We zijn hartstikke blij met deze award en hadden het absoluut niet verwacht. We zijn twee jaar geleden gestart, omdat we vonden dat de huidige systemen van vervoerders beter konden. Sendcloud zorgt ervoor dat webwinkels goedkoper en gemakkelijker kunnen verzenden. De komende maanden gaan we richting Europa”, aldus de 22-jarige CEO van Sendcloud Rob van den Heuvel. InvoiceSharing, de marktplaats voor financiële diensten, ging vanavond naar huis met de titel Most Disruptive Innovator.

Over Deloitte Technology Fast50

Deloitte organiseert samen met haar sponsorpartners Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, AKD, ABN AMRO, Enternext, Prime Ventures en Spaces de Technology Fast50. Dit is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en bestaat dit jaar vijftien jaar. De Fast50 zijn de topondernemers van de toekomst, die snel denken en een leidende rol innemen in hun vakgebied. De Rising Star is een speciale prijs die bestemd is voor opkomende, innovatieve bedrijven die tussen de een en vijf jaar bestaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top