zaterdag, juli 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen
Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen

Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen

  • Nederland
  • De Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch opent zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2014 haar deuren voor de 24e editie van ’s werelds grootste poppen en berenbeurs.
  • DSCF4006 (Medium)
  • Niesje Wolters van Bemmel
  • www.niesjewolters.nl
  • info@niesjewolters.nl
  • Celluloid.pop.oude.beer.1000px

Het is meer dan houden van. Het is pure liefde. Liefde voor poppen en teddyberen. Ieder op zijn eigen manier. “Een pop of teddybeer dat is pure emotie, verklaart beursorganisator Suzan Wolters. Mensen hebben als kind een pop of beer als beste kameraadje in bed gehad om in de behoefte aan troost, acceptatie of tederheid te voorzien. Dat heeft een enorme betekenis.”

Hobby en verzamelen: Al 40 jaar is het zelf maken van poppen en beren een ijzersterke hobby gebleven in een periode waarin we toch steeds minder tijd hebben voor creatieve uitingen. Elke dag weer besteden ettelijke creatievelingen vele uren aan hun geliefde hobby: teddyberen of poppen maken. De fantasie van de poppenmaaksters is grenzeloos. Grillige fantasiefiguren, lieve meisjespoppen en niet te vergeten de levensechte babypoppen, nog steeds de trend van de laatste jaren.

Dat een teddybeer jong en oud soms troost kan bieden, weten we allemaal. Maar je kunt ook zelf beren leren maken. Tijdens deze beurs ziet u de teddybeer tot leven komen, internationaal bekende teddyberenkunstenaars laten hun werk zien veelal naar eigen ontwerp. Teddyberen maken is de laatste jaren tot een kunst verheven. De handgemaakte beer krijgt net dat extraatje wat bij de fabrieksbeer ontbreekt. Voor de berenmaaksters zijn er honderden soorten mohair waar men, in een prettige omgeving, een keuze uit kan maken.

Naast de vele “zelfdoeners” is er een grote groep verzamelaars van antieke poppen en oud speelgoed. Niet alleen om in vitrines te plaatsen, maar ook als aanvulling in het interieur. Het geeft net dat stukje warmte en speelsheid wat er soms ontbreekt. De beurs biedt een schat aan zeldzame, mooie en omvangrijke poppencollecties, antiek speelgoed en bijbehorende accessoires van binnen en buitenlandse deelnemers. Je eerste pop of teddybeer vergeet je nooit meer, het is te vergelijken met het weerzien van een dierbare vriend, die we nooit zijn vergeten.

Deze succesvolle beurs trekt al 24 jaar duizenden bezoekers van heinde en ver. Poppen en teddyberen zijn tijdloos en vandaag de dag populairder dan ooit. De beursvloer zal gevuld worden met sfeervolle stands waar allerlei verschillende producten verkocht worden voor de creatieve hobbyisten die zelf een pop of beer willen maken. Voor de verzamelaars van hedendaagse kunst presenteren poppen en berenkunstenaars afkomstig uit diverse delen van de wereld hun indrukwekkende assortiment aan zelfgemaakte poppen en teddyberen.

Daarnaast is er genoeg ruimte voor nostalgie!

Opvallend is de prachtige collectie die antiekspecialisten u gaan presenteren, veel deelnemers uit diverse landen in Europa met bijzondere en zeldzame poppen en accessoires, je kan wel zeggen een beurs in een beurs! Tijdens dit buitengewoon boeiende evenement maak je kennis met poppen- en berenkunst uit lang vervlogen tijden.

Programma zondag 26 oktober: In navolging van de in Engeland populaire “Pram Parades”, kunt u tijdens de beurs op zondag 26 oktober genieten van een indrukwekkende optocht klassieke kinderwagens, de dames lopen achter de wagens in bijpassende vintage kleding.

Poppendokter: Een pop of teddybeer die in de loop der tijd beschadigd is, een arm of been mist of misschien nog maar door één oog kijkt, de aanwezige poppendokter weet daar wel raad mee.

Nieuwsgierig geworden? Laat je overrompelen door deze jaarlijkse poppen- en beren invasie en maak er een gezellige dag van!
Openingstijden: Zaterdag 25 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 26 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Aan de kassa is de reguliere entreeprijs: € 10,- per volwassene 65+ € 9,- kinderen tot 12 jaar € 2,-
Lokatie evenement: Brabanthallen, Diezekade 2 – 5222AK ’s-Hertogenbosch (NL)

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2014
Organisatie:Niesje Wolters van Bemmel Voor meer informatie: www.niesjewolters.nl info@niesjewolters.nl telefoon: 00 31 578 628767

Contactgegevens: Organisatie:Niesje Wolters van Bemmel
Voor meer informatie: www.niesjewolters.nl info@niesjewolters.nl telefoon: 0578 628767

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top