donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen
Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen

Grenzeloze liefde voor poppen en teddyberen

  • Belgie
  • Het Belfort in Brugge opent zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2014 haar deuren voor de mooiste poppen- en berenbeurs in België.
  • Niesje Wolters van Bemmel
  • www.niesjewolters.nl
  • info@niesjewolters.nl
  • puppet

Het is meer dan houden van. Het is pure liefde. Liefde voor poppen en teddyberen. Ieder op zijn eigen manier.,,Een pop of teddybeer dat is pure emotie,” verklaart beursorganisator Suzan Wolters. ,,Mensen hebben als kind een pop of beer als beste kameraadje in bed gehad om in de behoefte aan troost, acceptatie of tederheid te voorzien. Dat heeft een enorme betekenis.”

Hobby en verzamelen: Al 40 jaar is het zelf maken van poppen en beren een ijzersterke hobby gebleven in een periode waarin we toch steeds minder tijd hebben voor creatieve uitingen. Elke dag weer besteden vele hobbyisten vele uren aan hun geliefde hobby: beren of poppen maken. Vele bezoekers doen weer inspiratie op bij de demonstraties. Patronen, boeken en tijdschriften over deze twee onderwerpen zijn eveneens uitgebreid aanwezig. De fantasie van de deelnemers is grenzeloos. Grillige fantasiefiguren, lieve meisjespoppen en niet te vergeten de levensechte babypoppen, nog steeds de trend van de laatste jaren. Dat een teddybeer jong en oud soms troost kan bieden, weten we allemaal. Maar je kunt ook zelf beren leren maken. Teddyberen maken is de laatste jaren tot een kunst verheven. De handgemaakte beer krijgt net dat extraatje wat bij de fabrieksbeer ontbreekt. Voor de berenmaaksters zijn er honderden soorten mohair waar men rustig een keuze uit kan maken na een deskundig advies.

Naast de vele “zelfdoeners” is er een grote groep verzamelaars van antieke poppen en oud speelgoed. Niet alleen om in vitrines te plaatsen, maar ook als aanvulling in het interieur. Het geeft net dat stukje warmte en speelsheid wat er soms ontbreekt. De beurs biedt een schat aan zeldzame, mooie en omvangrijke poppencollecties, antiek speelgoed en bijbehorende accessoires.

Je eerste pop of teddybeer vergeet je nooit meer, het is te vergelijken met  het weerzien van een dierbare vriend, die we nooit zijn vergeten.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top