maandag, februari 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Groen vervoer voor een leefbare stad
Groen vervoer voor een leefbare stad

Groen vervoer voor een leefbare stad

  • Europa
  • Zeven dagen lang, overal in Europa, honderden evenementen over duurzaam vervoer: de 13de Europese Mobiliteitsweek is begonnen. Dit jaar worden de bewoners opgeroepen om de stedelijke ruimte weer "op te eisen" en de stad in te richten zoals zij het willen, onder het motto: "Our Streets, Our Choice".
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/transport/140916_nl.htm

In meer dan 2000 steden en gemeenten in 43 landen organiseren nationale en lokale instanties en vrijwilligers wedstrijden, autoloze dagen en andere acties. Daarmee vestigen ze de aandacht niet alleen op de problemen, zoals de files en vervuiling, maar ook op groene alternatieven.

De Europese Mobiliteitsweek, die nog loopt tot 22 september, is ook een ideale gelegenheid om het debat over schone en leefbare steden aan te zwengelen.

Decennialang domineerde de auto in veel steden het beleid voor ruimtelijke ordening. Dat kost Europa nu naar schatting 100 miljard euro per jaar. Door het drukke verkeer verliezen namelijk we niet alleen veel tijd, het is ook slecht voor onze gezondheid.

Steeds meer steden en gemeenten leggen extra voet- en fietspaden aan, en ze promoten alternatieve vormen van vervoer. Zo houden lokale bestuurders en ondernemers in Wageningen een estafettewedstrijd: wie maakt voor zijn woon-werkverkeer de meeste kilometers op een e-bike? Uiteindelijk hopen ze natuurlijk zoveel mogelijk medewerkers enthousiast te maken voor alternatieve vormen van mobiliteit.

De stad of gemeente die de grootste bijdrage levert aan duurzaam stedelijk vervoer, zal worden beloond met de Prijs van de Europese Mobiliteitsweek 2014 English.

Deze week begint ook de inschrijvingstermijn voor deprijs voor het beste plan voor duurzame stedelijke mobiliteit English. Zowel lokale als regionale overheden uit heel Europa mogen meedingen. De prijs is een blijk van erkenning voor de overheid die zich het meeste heeft ingezet voor duurzaam plaatselijk vervoer. De winnende regio of gemeente krijgt een bedrag van 10.000 euro.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top