zondag, juli 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Groningen voor antidrugsoperaties naar de West
Groningen voor antidrugsoperaties naar de West

Groningen voor antidrugsoperaties naar de West

  • Nederland
  • Zr. Ms. Groningen is vanmiddag vanuit Den Helder vertrokken naar het Caribisch gebied. Het patrouilleschip gaat daar opereren als stationsschip. Onderweg staat nog een flink oefenprogramma op de rol.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/04/28/groningen-voor-counterdrugsoperaties-naar-de-west

Zo traint de Groningen in Lissabon met andere landen die deel uitmaken van de Maritime Analysis and Operations Centre-Narcotics (MAOC-N). Dit samenwerkingsverband van 7 Europese landen (Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) bestrijdt drugstransporten langs de Europese en West-Afrikaanse kusten.

Highway 10

Het marineschip zet vervolgens koers naar Kaapverdië. Daar oefent de bemanning, eveneens met de MAOC-N, het enteren van verdachte schepen. Ook de lokale kustwacht traint mee. Kaapverdië ligt op een strategische positie op een bekende drugssmokkelroute van Zuid-Amerika naar Afrika. Die loopt over de 10e breedtegraad en wordt daarom ook wel Highway 10 genoemd.

Wereldwijd inzetbaar

Zr. Ms. Groningen is een van de 4 nieuwe flexibel inzetbare Oceangoing Patrol Vessels, van de marine. Het 108 meter lange schip is wereldwijd inzetbaar voor uiteenlopende taken: van kustwachttaken, rampenbestrijding, antidrugsoperaties en piraterijbestrijding. De Groningen komt naar verwachting op 19 mei aan in de haven van Curaçao.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top