maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Grootste medische congres van Europa ESC Congress 2013 naar Amsterdam
Grootste medische congres van Europa ESC Congress 2013 naar Amsterdam

Grootste medische congres van Europa ESC Congress 2013 naar Amsterdam

  • Nederland
  • Van 31 augustus tot en met 4 september vindt in Amsterdam RAI het prestigieuze European Society of Cardiology Congress 2013 plaats.
  • Weber Shandwick Nederland
  • ogolubova@webershandwick.com

ESC staat bekend als het grootste medische congres binnen Europa en is het belangrijkste cardiovasculaire congres ter wereld voor de wetenschap, de behandeling en de preventie van hart- en vaatziekten.

Niet te onderschatten belang voor Europese patiënten 

Hart- en vaatziekten liggen aan de basis van 1.9 miljoen doden in de 27 landen van de Europese Unie en kosten de Europese economie jaarlijks Euro 195,5 miljard. “Als ESC is het onze missie om de impact van hart- en vaatziekten in Europa terug te brengen Het congres biedt een uitstekend platform om de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwste therapieën onder de aandacht te brengen. Artsen, professoren en medisch personeel nemen de in Amsterdam opgedane kennis mee naar hun ziekenhuizen, waardoor studenten en patiënten kunnen profiteren van de allerlaatste inzichten. Het is dankzij wetenschappelijke inspanningen en congressen zoals ESC dat we de Europese sterftecijfers van hartziekten meer dan gehalveerd hebben sinds 1980”, aldus Professor Panos Vardas, president van European Society of Cardiology.

Het congres in cijfers

Van 31 augustus tot en met 4 september zal ESC Congress 2013 naar verwachting 30.000 cardiologieprofessionals uit 150 landen bijeenbrengen in Amsterdam, waaronder cardiologen, cardiochirurgen, internisten en andere clinici. Maar ook epidemiologen, verpleegkundigen, onderzoekers en 650 journalisten vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam. Toonaangevende wetenschappers geven tijdens het ESC Congress 2013 meer dan 4.000 presentaties, plenaire lezingen en seminars over de nieuwste onderzoeksresultaten en klinische studies. De 10.500 ingediende abstracts uit 90 landen bestrijken ruim 145 cardiovasculaire onderwerpen.

Met 5000 cardiologen op een Amsterdamse fiets 

Daarnaast is er op het congres ook ruime aandacht voor preventie en met name het stoppen met roken, het voorkomen van overgewicht en het stimuleren van een actieve levensstijl, elementen die actief bijdragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. Om deze boodschap concreet om te zetten in de praktijk wordt een speciale fietsroute aangelegd voor de cardiologen, journalisten en andere bezoekers die elke dag vanaf het stadshart van Amsterdam naar het hart van congrescentrum RAI kunnen met 5.000 speciaal door de stad Amsterdam beschikbaar gestelde fietsen.

Het ESC congres vindt ieder jaar in een andere Europese stad plaats. De locatie van het ESC Congress 2013 is Amsterdam. In 2014 en 2015 zullen respectievelijk Barcelona en London gastheer zijn.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top