zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Grote controleactie in uitzendbranche
Grote controleactie in uitzendbranche

Grote controleactie in uitzendbranche

  • Nederland
  • Op 6 en 7 januari is op diverse locaties in Amsterdam, Lijnden en Haarlem gecontroleerd bij uitzendbureaus, schoonmaakbedrijven en bij een aantal opdrachtgevers. Bij de controles waren onder andere de Belastingdienst en de Inspectie SZW betrokken.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/01/12/grote-controleactie-in-uitzendbranche.html

Uit vooronderzoek bleek dat de betrokken uitzendbureaus en schoonmaakbedrijven mogelijk verschillende vormen van fraude pleegden. Zo zouden niet alle gewerkte uren worden verantwoord in de boekhouding. Ook is er mogelijk sprake van overtredingen Arbeidstijdenwet, Wet minimumloon en minimumvakantietoeslag, Wet Arbeid Vreemdelingen, Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs en uitkeringsfraude. De mogelijke fraude wordt op dit moment geschat op vijf miljoen euro.

Het onderzoek vond plaats op verschillende locaties bij drie uitzendbureaus, zeven schoonmaakbedrijven en acht hotels. Tijdens de controledag zijn overtredingen geconstateerd van de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon. Ook zijn er signalen van uitbuiting naar voren gekomen die verder worden uitgezocht. Drie vreemdelingen zijn in bewaring gegaan. De politie heeft een persoon meegenomen die gesignaleerd stond. Verder zijn er zeven werknemers aangetroffen die een uitkering hebben. Tijdens de actie heeft de Belastingdienst beslag gelegd op banktegoeden en tegoeden bij opdrachtgevers.

In Nederland werken diverse instanties samen in de aanpak van malafide uitzendbureaus. Bij deze controles waren de Belastingdienst, de Inspectie SZW, het UWV, Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam, Politie en de Vreemdelingenpolitie betrokken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top