dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Grote geldvangst op Schiphol
Grote geldvangst op Schiphol

Grote geldvangst op Schiphol

  • Nederland
  • De Douane op Schiphol heeft vrijdag een geldbedrag van 850.000 euro bij een passagier uit Portugal aangetroffen. Het geld was verstopt in aktetassen waarvan de dichtgenaaide zijwanden gevuld waren met biljetten van 500 euro.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/16/grote-geldvangst-op-schiphol.html

De Douane controleerde de koffers van een uitgaande vlucht naar China. Tijdens de controle werd in één van de koffers geld gevonden dat was verstopt in twee aktetassen. In de bagage van de man bleek uiteindelijk een bedrag van 850.000 euro te zitten, verdeeld over verschillende aktetassen. De Douane heeft de man overgedragen aan de FIOD.

De FIOD heeft de man aangehouden op verdenking van witwassen en het opzettelijk niet doen van aangifte van liquide middelen. Samen met de Marechaussee werken zij op de luchthaven Schiphol in het zogenoemde Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM). De onderzoeken richten zich vooral op de smokkel en herkomst van grote hoeveelheden geld bij onder meer geldkoeriers.

Als een reiziger de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10.000 of meer aan liquide middelen, dan moet deze hiervan aangifte doen bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan. Zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top