vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Grote schoonmaakactie Noordzeekust tijdens MyBeach Cleanup Challenge
Grote schoonmaakactie Noordzeekust tijdens MyBeach Cleanup Challenge

Grote schoonmaakactie Noordzeekust tijdens MyBeach Cleanup Challenge

  • Nederland
  • Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren ten gevolge van afval. Ze raken erin verstrikt en verdrinken of sterven van de honger met een buik vol plastic. In augustus gaat Stichting De Noordzee daarom van start met een grootscheepse schoonmaakactie van de hele Noordzeekust.
  • Dierenbescherming
  • www.dierenbescherming.nl
  • info@dierenbescherming.nl
  • http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/3358

Stichting De Noordzee is een natuur- en milieuorganisatie, die zich onder meer bezighoudt met afval. Op 1 augustus start de organisatie met de MyBeach Cleanup Challenge 2013, waarbij maar liefst 350 kilometer wordt afgelegd in 24 dagen. Van Cadzand tot en met Schiermonnikoog: de hele Noordzeekust zal worden schoongemaakt. Hierbij wordt niet alleen afval opgeruimd, maar ook geteld met behulp van een speciale app.

Strandscanner

Opruimen helpt de zee namelijk wel schoner te maken, maar zolang er net zoveel afval bij blijft komen, heeft het weinig effect. Om deze reden is het belangrijk om te weten wat voor soort afval er op het strand ligt en waar het vandaan komt. De gegevens van de Strandscanner worden in een database verzameld en zijn zichtbaar op een kaart. Het probleem kan zo bij de bron worden aangepakt.

Meelopers gezocht!

Wilt u een dag(deel) meehelpen om de kust op te ruimen? Schrijft u dan hier in voor één van de 24 etappes. Op deze site treft u tevens de activiteiten langs de 23 MyBeach-locaties.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top