zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Groter bereik Burgernet door nieuwe app
Groter bereik Burgernet door nieuwe app

Groter bereik Burgernet door nieuwe app

  • Nederland
  • De Burgernet app, bedoeld om het bereik van Burgernetacties nog meer te vergroten, wordt vandaag gelanceerd. De Burgernetapp geeft een bericht wanneer er een Burgernetactie in de omgeving wordt gestart. Zo kunnen smartphone gebruikers altijd en overal meehelpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. De introductie van de Burgernet app volgt op de succesvolle landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’, die op 6 september van start ging.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/08/groter-bereik-burgernet-door-nieuwe-app.html

De Burgernet app is in de App-store en de Play-Store gratis te downloaden, voor zowel deelnemers als niet-deelnemers van Burgernet. Informatie naar aanleiding van een Burgernetmelding kan direct vanuit de app worden doorgegeven aan de meldkamer via het gratis telefoonnummer 112. De app maakt gebruik van GPS om Burgernetacties te ontvangen op de locatie van de smartphone. De locatie van de gebruiker van de app wordt niet opgeslagen.

De Burgernet app is een aanvullend middel. Voor mensen die daarnaast ook extra informatie over acties, nieuwsbrieven en preventieve berichten willen krijgen, is het van belang dat zij zich inschrijven als deelnemer op de website van burgernet.

Over Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen met het gratis Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks bellen met de meldkamer. De informatie wordt dan direct doorgegeven aan politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de actie.

Over de landelijke campagne

De landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ heeft tot nu toe al gezorgd voor meer dan 100.000 nieuwe aanmeldingen, waardoor er in het totaal nu 1,35 miljoen deelnemers zijn. Het doel van de door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gestarte campagne is nog meer naamsbekendheid voor Burgernet, en nog meer deelnemers. Naast de landelijke campagne vinden er dan ook regionaal en lokaal veel acties en wervingsactiviteiten plaats.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top