woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beleggers verkiezen defensieve ondernemingen door zwakke economische activiteit in China
Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beleggers verkiezen defensieve ondernemingen door zwakke economische activiteit in China

Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beleggers verkiezen defensieve ondernemingen door zwakke economische activiteit in China

  • Luxemburg
  • Beleggers verkiezen defensieve ondernemingen boven cyclische door de zwakke economische activiteit in China. Het is afwachten in welke mate de Chinese groeivertraging de economie van de ontwikkelde landen in de komende maanden zal afremmen. Dat is de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en van zijn team, die tot deze conclusie komen in hun maandelijkse analyse 'Highlights'.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • 20150812_cp_highlights_08-2015_nl (1)

De wereldeconomie blijft in een matig tempo groeien. In de ontwikkelde landen is de economische situatie de laatste tijd niet echt veranderd. De Verenigde Staten blijven sneller groeien dan Europa en Japan, ook al ligt de Amerikaanse bbp-groei amper boven 2,5%. In de groeilanden lijkt de Chinese economie verder te vertragen, wat de forse daling van de grondstoffenprijzen verklaart. “Het is afwachten in welke mate de Chinese groeivertraging de economie van de ontwikkelde landen in de komende maanden zal afremmen”, zegt Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de fondsbeheermaatschappij BLI – Banque de Luxembourg Investments. “In sectoraal opzicht deden de economische vertraging in China en de onrust op de beurzen van Shanghai en Shenzen beleggers defensieve ondernemingen boven cyclische verkiezen.”

Voornaamste prijsindicatoren van de VS en Europa blijven stabiel

De voornaamste prijsindicatoren van de Verenigde Staten en Europa zijn de voorbije maanden vrij stabiel gebleven. In de Verenigde Staten steeg de inflatie van 0% in mei naar 0,1% in juni. In de eurozone bleef zij in juli onveranderd. “Door de nieuwe daling van de grondstoffenprijzen zou de Europese inflatie in de komende maanden negatief kunnen worden”, merkt de Luxemburgse econoom op.

Centrale banken handhaven monetair beleid

Zoals verwacht raakte de Amerikaanse Federal Reserve tijdens haar bijeenkomst in juli niet aan de beleidsrente. Voorzitter Janet Yellen gaf geen nieuwe aanwijzingen over haar plannen om de rente in de tweede helft van het jaar te verhogen. Guy Wagner: “Een verhoging van de beleidsrente met 25 basispunten op de bijeenkomst van oktober blijft het meest waarschijnlijke scenario.” In Europa blijft de centrale bank zoals verwacht staats- en hypotheekobligaties kopen.

Lange rente van kernlanden van de eurozone blijft weinig aantrekkelijk

De lange rente daalde in juli nadat Griekenland en zijn schuldeisers op de valreep een akkoord hadden bereikt. “De lange rente van de kernlanden van de eurozone blijft weinig aantrekkelijk. Amerikaanse staatsobligaties zijn nog altijd het enige interessante alternatief in de ontwikkelde landen, omdat zij nog zouden kunnen stijgen als de deflatoire druk zou toenemen.”

Euro blijft stabiel tegenover dollar

Ondanks de Griekse crisis bleef de euro in juli verbazingwekkend stabiel tegenover de dollar. “Door het vooruitzicht van een renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve in de tweede helft van het jaar zal de dollar wellicht weer een stijgende trend gaan vertonen”, besluit Guy Wagner.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top