maandag, november 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beursindexen zouden 2014 wel eens kunnen afsluiten op hoogste peil van het jaar
Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beursindexen zouden 2014 wel eens kunnen afsluiten op hoogste peil van het jaar

Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beursindexen zouden 2014 wel eens kunnen afsluiten op hoogste peil van het jaar

  • Luxemburg
  • De belangrijkste beursindexen zouden 2014 wel eens kunnen afsluiten op hun hoogste peil van het jaar, in het bijzonder indien de olieprijzen zich stabiliseren. Dat is de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en van zijn team, die tot deze conclusie komen in hun maandelijkse analyse 'Highlights'.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourgnews.com
  • info@bli.lu

Hoewel de economische kerngegevens in de loop van het jaar niet opmerkelijk verbeterd zijn, lijken de beurzen het jaar 2014 gunstig te zullen afsluiten. “Indien de olieprijzen zich op korte termijn stabiliseren, zouden de belangrijkste beursindexen het jaar 2014 op hun hoogste peil van het jaar kunnen afsluiten”, zegt Guy Wagner, chief investment officer van Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de beheersvennootschap BLI – Banque de Luxembourg Investments. Alleen de opkomende landen blijven achter als gevolg van de zwakke grondstoffenprijzen en de economische problemen in China, Brazilië en Rusland.

Versnelde groei voor Amerikaanse economie, groei in eurozone verzwakt

Ook al blijft de wereldeconomie op een groeipad, toch heeft ze nog niet kunnen aanknopen met het niveau van voor de financiële crisis. De VS is de enige economische grootmacht waar het groeitempo geleidelijk aan het versnellen is. “De belangrijkste reden daarvoor is de verbetering van de arbeidsmarkt”, meent Guy Wagner. In de eurozone is de Duitse locomotief licht aan het vertragen. “Frankrijk en Italië hebben te kampen met een gebrek aan hervormingen en een hoge werkloosheid.” In Japan heeft de btw-verhoging die in april werd doorgevoerd, in de laatste twee kwartalen geleid tot een daling van het bbp, wat technisch neerkomt op een recessie. In China blijft de economische activiteit vertragen, wat de weerslag is van de buitensporige groei van door schulden gefinancierde investeringen in de afgelopen jaren.

Terugval olieprijzen: inflatie zal naar verwachting verder dalen

In de afgelopen drie maanden bleef de inflatie in de Verenigde Staten nagenoeg ongewijzigd. In oktober bedroeg de inflatie 1,7%, terwijl de deflator van de consumentenuitgaven (exclusief energie en voeding) – de favoriete prijsindicator van de Federal Reserve – 1,6% bedroeg. In de eurozone bedroeg de inflatie in november 0,3%, en bleef derhalve voor de 14de maand op rij onder 1%. “Als gevolg van de recente sterke terugval van de olieprijzen zal de inflatie in de komende maanden naar verwachting verder dalen”, zegt de Luxemburgse econoom.

Rente op laagste peil ooit

Ondanks het al lage niveau blijft de lange rente in de Verenigde Staten en Europa verder dalen. Guy Wagner: “De rente op obligaties van ontwikkelde landen in het algemeen blijft weinig aantrekkelijk. Gezien de lage inflatie, de daling van de olieprijzen en het feit dat er nog geen renteverhoging van de grote centrale banken in het vooruitzicht is, is een stijging van de lange rente nog niet voor meteen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top