vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beurzen worden komende maanden wellicht nog volatieler
Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beurzen worden komende maanden wellicht nog volatieler

Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Beurzen worden komende maanden wellicht nog volatieler

  • Luxemburg
  • Gezien de aanhoudende daling van de olieprijzen en de onzekerheid over de uitkomst van de parlementsverkiezingen in Griekenland zal de volatiliteit op de beurzen in de komende maanden wellicht verder toenemen. Dat is althans de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en zijn team, die zij in hun maandelijkse analyse ‘Highlights’ toelichten.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu

Ondanks een kortstondige paniek begin december hebben de meeste Amerikaanse, Europese en Japanse beursindexen het jaar dicht bij hun jaarrecord afgesloten. De beurzen zijn sinds oktober heel wat volatieler geworden. “Gezien de aanhoudende daling van de olieprijzen en de onzekerheid over de uitkomst van de parlementsverkiezingen in Griekenland zal de volatiliteit op de beurzen in de komende maanden wellicht verder toenemen”, zegt Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de beheersvennootschap BLI – Banque de Luxembourg Investments.

Verenigde Staten opnieuw groeimotor van wereldeconomie

De wereldeconomie wordt hoofdzakelijk ondersteund door de Verenigde Staten, die opnieuw een bbp-groei van ongeveer 3% halen. In de andere regio’s raakt de economische activiteit maar moeilijk uit de startblokken. In de eurozone, meer bepaald in Duitsland, heeft de door het IFO-instituut bijgehouden barometer van het ondernemersvertrouwen zich licht hersteld. “Frankrijk en Italië lijden nog altijd onder een gebrek aan hervormingen en een hoge werkloosheid”, benadrukt de Luxemburgse econoom. In Japan is de btw-verhoging van 8% naar 10% van oktober 2014 uitgesteld tot april 2016. Dat moet het herstel van de Japanse economie na twee kwartalen van economische krimp weer op gang brengen.

Staatsobligaties presteren opvallend goed

In de eurozone deed de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) binnenkort zal aankondigen staatsobligaties te zullen kopen, de lange rente terugvallen. Zo daalde de tienjaarsrente in Duitsland, Italië en Spanje. In de Verenigde Staten bleef de rente nagenoeg stabiel. Guy Wagner: “Staatsobligaties hebben over heel 2014 opvallend goed gepresteerd. Gezien de momenteel povere rente zijn de vroegere prestaties van staatsobligaties niet langer representatief voor het rendementspotentieel.”

Zwakke euro blijft meest waarschijnlijke scenario

De Europese munt heeft 2014 afgesloten op het laagste niveau van het jaar ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Over het volledige jaar verloor de euro 12% tegenover de Amerikaanse munt. “Door het grote verschil in vooruitzichten voor het monetaire beleid en de economie in Europa en de Verenigde Staten lijkt een zwakke euro nog altijd het meest waarschijnlijke scenario”, meent de chief investment officer, “op voorwaarde dat de ECB haar voornemen om staatsobligaties te kopen, wat recentelijk en herhaaldelijk door verschillende topmedewerkers werd gesuggereerd, in daden wordt omgezet.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top